Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 13:24 [R414] Czy trzeba planować uszczelkę głowicy?
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam, jestem tutaj nowy. Mam do Was pytanko. Kupilem Roverka w czerwcu, pod koniec lipca zauwazylem dosc duze ubytki plynu chlodzacego w zbiorniczku wyrownawczym, odrazu pomyslalem ze to uszczelka pod glowica, ale nie bylo zadnych innych objawow o tym swiadczacych. Dolewalem wody tyle ile powinno byc i codziennie staralem sie kontrolowac ilos plynu. Wczoraj oddalem Roverka na wymiane oleju i przeglad z zaznaczeniem na uszczelke glowicy. Okazalo sie ze mialem racje uszczelka do wymiany. I teraz pytanie: czy trzeba planowac glowice czy poprostu wymienic uszczelke i pozamiatane ? Pytam bo u mnie w Hondzie crx przy wymianie musialem planowac glowice... Prosze o szybka odpowiedz.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 20:35, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 13:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
większość planuje ale poczytaj posty użytkownika oprawca_1978 on poleca jedynie docieranie ręczne. Zreszta tematów o HGF są tysiące a nawet setki na forum o Technicznym FAQ nie wspominając ( http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#25 ) wiec szukajcie a znajdziecie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum