Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 20:42 [R600] Jeden pojazd, 4 problemy
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam, ma kilka problemów z rowerkiem a dokładnie 4. Pierwszy z nich to dziwne buczenie podczas skręcania ale tylko z przyśpieszaniem, gdy skręcam i nie przyśpieszam czy hamuję to cisza, a jak pezyspieszam to dziwnie cos buczy ( płyn wspomagania jeszce nie zmieniany, przebieg 145tys). 2 problem to dziwne szarpanie autem, nie silnikiem tylko autem na 4 biegu przy przyspieszaniu w granicach 2000 obr. POdejzewam poduszki skrzyni biegów, co wy na to??. Kolejny problem to taki iz zaczły być słyszalne stuki w pzrednim prawym kole, z forum wiem ze pęka sforzeń wahacza przedniego, dolnego. Stąd pytanie, idzie kupic sam sforzeń i tuleje metalowogumową czy trzeba nowy wachacz czyli odrazu najlepiej 2??. ostatni problem to rdza moj rowerek gdy był kupowany przez mojego ojca (2000r) to był po stłuczce typu obracanie sie wsród samochodów, każdy róg wgnieciony, najbardzije był prawy tył i on został wymieniony na nowy. dziś czyli 8 lat, 100 tyś puzniej wyszła rdza, dzis zakonserwowałem to wsyztstko ale chciał bym to wymienic bo autko ma byc malowane a nie bede malował rdzy. Poszukuję ten falc co jest bezpośrednio nad prawym tylnim kołem, najlepiej w pasku o szerokośći 5-7cm bo stary wytne i wspawam nowy tylko czy ktoś mi takie cos załatwi??? CZekam na wasze odpowiedzi na moje 4 problemy, którym chce zaradzić aby Roverek przetrwał jeszce minimum drugie 145tyś
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 25, 2011 22:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 20:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hehe, mój awart o niczym nie świadczy bedzie nowy jak pomaluje roverka;))) ale bardzo prosze o pomoc i nie sugerujcie sie nim, jak ktos ma problem i wiem cos na ten temat to staram sie pomagac
Ale które łożysko??? z czego??? bo to tylko przy skręcie, jak by to było łozysko to hyba cały czas by huczało??? co do repeturek to juz sie doczytałem iż pasują z acoorda i taką bede wstawiał. A co do sfożnia to tak podejżewałem ale pytanie moje to czy mozna dostać sam sforzeń??? z Tulejką gumowo metalową???
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 18:08
Narząd napisał/a:
Ale które łożysko??? z czego??? bo to tylko przy skręcie, jak by to było łozysko to chyba cały czas by huczało???
lozyska w piascie a ktore to Ty powinieneś usłyszeć (prawe kolo lub lewe). Jak nie wiesz to podlewaruj najpierw jedna strone i kręc kołem na skrecie a potem druga. Lozysko podajace huczy najpierw przy skrecie.
Ostatnio zmieniony przez Lechos Pon Wrz 29, 2008 18:27, w całości zmieniany 2 razy
porubuje z tym lewarkiem, a płynu jest dość bo jak sie to zaczło to sprawdzałem ale tak jak wyzej napisałem do pzrebiegu 145tys płyn jeszce nie wymieniany, moze to mieć coś wpulnego ? bo mi sie wydaje ze to huczy cos na pompie a to dlatego iż przy kreceniu mamy obciążenie ale przy przyspieszaniu ayto woli isc prosto niz krecic wiec jest ibciąznoa pompa. co wy na to ?
[ Dodano: Pon Wrz 29, 2008 20:45 ]
teraz jeszcze się przejechałem roverkiem i się rozpędzilem i zaczłem slalomować i faktycznie przy skrętach słychcać szumienie a opony chyba aż tak sie nie zgłaśniają na skręcie. Więc hyba wymienie łożyska. ale teraz jeszce inne pytanie z tym związane. Jak mam sciągnąć tarcze hamulcową. Jak nie dawno robiłem gume na przegubie to wolałem wyjąć półoś z silnika i zdjąć krzyżak niż tarcze bo jej sie nie dało ruszyć nawet!!!!
Narzond polecam taki przycisk przed wysłaniem posta jak "Pisownia". Pozwala on sprawdzić błędy ortograficzne oraz literówki w treści wysyłanego posta. Piszemy "sworzeń", "chyba", "wspólnego" itp. itd.
Pamiętaj -> Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Co do awatara... No cóż. Może dla Ciebie ten gest nic nie świadczy, ale mnie mocno daje po oczach
Narzond napisał/a:
co do repeturek to juz sie doczytałem iż pasują z acoorda i taką bede wstawiał.
Pasują po lekkiej modyfikacji. Dobry blacharz sobie poradzi.
Narzond napisał/a:
A co do sfożnia to tak podejżewałem ale pytanie moje to czy mozna dostać sam sforzeń???
Do dolnego wahacza można na pewno.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Ok więc 2 problemy rozwiązane, a co do reperturek od tomiego to pasują one bez przeróbek tak jak ma to miejsce w reperturkach od accorda??? I jak zdjąć tarcze ?? przecinakiem podważać??? ale chyba może pęknąć
[ Dodano: Wto Paź 07, 2008 19:26 ]
Koledzy ja chce wymienić wszytskie gałki z przodu, po 4 na koło. a dlaczego Neosss mówił że cały wahacz dolny wymienić?? czy one też pękają albo coś ? czy na nich gdzieś też może być luz????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum