Oczywiście porównałem z cenami z TomaTeam i te proponowane przez zakład AutoArs w niektórych przypadkach są korzystniejsze. Bardziej interesuje mnie Wasza opinia na temat ceny wliczając do niej robociznę. Więc jak... drogo, czy przyzwoity poziom?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 22:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 07:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sporo zależy od części... jeśli wpakue Ci tarcze i klocki z górnej półki a do tego oryginalny wahacz to ok (ale bardzo wątpliwe ).
wprawdzie trochę zabawy będzie z gumą, ale to też nie jest wcale tragedia zwłaszcza, że zwrotnica i tak będzie odkręcona...
Można od razu olej w skrzyni biegów zmienić, chyba, ze zrobią Ci bez wyjmowania półośki, ale malo prawdopodobne (dopytaj sie co Ci tam wleją, żebyś nie musiał zimą biegów obiema rąkami wrzucać )
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
U Ciebie w garażu byłoby wygodniej . Wolę jednak powązniejsze naprawy zlecać fachowcom. Oczywiście bedzie drożej niż własnoręcznie, ale za to mam gwarancję - AutoArs bez problemu poprawia coś jeśli coś zpapra... Poza tym mam wpis do książki serwisowej - może się przydać w przyszłości.
Co do części, to podczas umawiania się na wymiany miałaem do wyboru kilka produktów, wiec mogłem zamawiać oryginały jeśli bym chciał. Pokładam jednak wiarę w zamiennikach ze względu na ich cenę przede wszystkim.
Steryd: dzięki za uwagę co do oleju - zanosiłem się ze zleceniem jego wymiany, ale jakoś nie mogłem się w sobie zebrać - teraz będzie okazja. Rozumiem że 75W80 będzie najlepszy....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 20 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 233 Skąd: Leżajsk
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 08:51
Witam,
Gdybyś podał, ile z wymienionej kwoty stanowi koszt części , a ile robocizna to mozna by to jakoś łatwiej ocenić.Z tego co wymieniasz, to robocizna jest bajecznie łatwa, tylko trzeba mieć gdzie, trzeba mieć czym, no i trochę trzeba się upaprać, dla mechanika to bółka z masłem, pozdr...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum