Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 19:06
Czy mogę się podpiąć?Też muszę dorobić kluczyk i interesują mnie okolice Dąbrowy,Sosnowca.Kłamliwy handlarz z Płocka miał mi dosłać kluczyk i przepadł!
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 8 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 22:10
Dziadek napisał/a:
Czy mogę się podpiąć?Też muszę dorobić kluczyk i interesują mnie okolice Dąbrowy,Sosnowca.Kłamliwy handlarz z Płocka miał mi dosłać kluczyk i przepadł!
KLUCZ DO ROVERA 75 i pozostałe- prosze spróbować zadzwonić pod ten numer 509 028 794 okolice Katowic i Rudy Śląskiej (cena chyba około 400 zł. klucz+Kodowanie immobilaizera)
PHJOWI a czy mozna zgrac barcode z kluczyka zeby dorobic zapasowy jak ma sie jeden? I jeszcze jedno pytanie-jak wymienie komputer silnika to immo bedzie dzialalo??Cos mi sie obilo o uszy ze to w tej samej puszce sie miesci
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 21:43
bar code niestety niezgrasz z kluczyka , bo jest zapisany w body ecu, jeśli wymienisz kompa to go nie odpalisz ,czyb że zaprogramujesz go t4 ale w nie każdym przypadku idzie zakodować go pod inne auto
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Oki. A jak wymienie stacyjke +klucz + komputer to będzie działało
Z tego co ja sie orientuje to bedzie dzialalo ale wymiana tylko w komplecie. Kluczyki, stacyjka i komp od tego samego auta.
[ Dodano: Pią Paź 10, 2008 01:18 ]
PHJOWI napisał/a:
czyb że zaprogramujesz go t4
PHJOWI zaprogramowac immo mozna tylko w nowym ECU czy w uzywce tez?? Czegos z reszta nie rozumiem...jak mozna go zaprogramowac jak nie mamy kodu immo?Z kluczyka go nie wyciagniemy to co mamy wprogramowac na nowy ECU?Caly soft ze starego?
Nie wiem czy u mnie jest w ogole sens zmiany ECU-mialem 2.0 KV6 pod maska a teraz pracuje 2.5 i mam do kupna bardzo tanim kosztem komp do tego silnika.Nie wiem czy cos to da...Czy teraz miesznanka nie jest troche za uboga??Uboga to rowniez goraca i troche sie boje o zawory bo jezdze w trasie i silnik pracuje minimum 12h non stop.Troche glupio jak gdzies w europie by mi sie zawor upalil.Na miescie to by nie bylo problemu takiego bo jedziesz godzine i gasisz ale tutaj...Sorry za maly OFF
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Witam ostatnio w sprawie kluczyka do R75 straciłem dużo czasu i pieniędzy i z tego co sie dowiedziałem to praktycznie najlepiej załatwić to przez serwis. Najtaniej dorobienie kluczyka zaoferowano mi w: W -wawie 700zł(konieczny dojazd osobisty autkiem) w Poznaniu ok. 800zł z ich kosztem przesyłki kurierskiej chyba że podjedziecie osobiście. Do załatwienia kluczyka potrzebne sa dokumenty: ksero dowodu rej. dokument określający właściciela autka, 60% ceny kluczyka w formie przedpłaty
Na wszystko fakturki. Z tego co mówili kluczyk ściągany jest z Niemiec.
Z tego co rozmawiałem przez tel. to kluczyk będzie całkowicie gotowy do użycia a wszelkie dane potrzebne do zaprogramowania będą brane z numeru VIN autka
[ Dodano: Pią Paź 10, 2008 10:50 ]
Sprawdzę jeszcze jaka jest mozliwość załatwienia tego tematu bezpośrednio na wyspach - mam tam szwagra
Z tego co ja wiem to W-wa powiedziano ,i koszt kluczyka 900-1000 zł +200zł kodowanie i trzeba czekać do półtora miesiąca i pojechać do nich na kodowanie centralnego zamka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum