Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 19:14 [r200 97r] swap na 2.0T co potrzeba?
Wiem że to mozliwe i sa maniacy ktorzy to robili, chcialbym aby ktos napisl co dokladnie potrzeba i orientacyjnie cena robocizny. Wiemy ze trzeba silnik 2.0T jaki podejdzie? z roverka coupe turbo czy z 620ti czy tez podejdzie z 820ti?
-zawieszenie co i jak?
-hamulce tył zmiana bębnów na tarcze zwykłe przód wentylowane? gdzie i czy idzie dopacować cos do r200
-skrzynia
-komputer
-robota
i to wszystko?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 19:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Albo zabierzesz sie porzadnie do roboty i wydasz z 15k zl, ale bedzie profesjonalnie. Albo zrobisz sobie duzy problem. Najlepiej poczytaj angielskie fora, tam pisze wszystko
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 69 Skąd: Raszyn-Rybie
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 22:41
wiesz co ja też mam zamiar przełożyć 2.0t a i już zacząłem przygotowania samochodu pod ten silnik ale jest naprawde ciężko z częsciami narazie utknołem na hamulcam bo niemoge znaleśc prawego zacisku do tarczy na tył, a pozatym niemoge znaleśc elektryka który podjął by sie zmiany instalacji w moim Roverku. Przez takie głupie problemy niewiem czy się wyrobie do marca, bo co chwile pojawia się nowy!!! Co do silnika to ja bede zakładał od Tomcata! A dla Ciebie mam porade najpierw zamontuj inne hamulce i najlepiej gwintowane zawieszenie a później dopiero się łap za silnik!
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 14:30
wlasnie od tego mam zamiar zaczać, w zimie poszukam hamulców do tyłu i lepszych tarcz do przodu, zobacyzmy co to bedzie a w razie czego to sprzedam moja kochana mala rakiete i sprowadze tomcia:) najlepsze wyjscie a co do elektryka znam takiego tzn mam w zakopanym dla ktorego nie ma rzeczy niemozliwych z elektryka zrobi wszystko:) ma dobre podejscie do sprawy" auto zbudowal czlowiek, czlowiek je naprawi"
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 14:55
dobrze wiedziec jesli nieznajde blizej to na pewno sie do ciebie odezwe o tego elektryka co do hamulcow na przod pomysl nad hamulcami od 620. A co do zmiany samochodu, ja zabardzo lubie swoje autko zeby je sprzedać, wole zainwestowac w niego. Pomysl też o zmianie foteli na kubełki, bo trochę słabo trzymają seryjne.
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 15:42
Ja też strasznie lubie swojego roverka i nie wiem czy jeste mw stanie go sprzedać po tym ile z nim przeszedlem i po tym ile w niego zainwestowalem.. : ) ale jeśli trafila by sie okazja zmienić na Tomcia w dobrym stanie to mysle ze bym sie nie wahal, ale narazie inwestuje w ta mala rakiete
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 22:44
no dlatego ja np niebede montował nowego serca samemu w garazu tylko oddam go specjalistom. Już chyba znalazłem speców którzy sie tego podejmą ale narazie nie bede mówił których bo bede wiedział dopiero pod koniec tygodnia czy sie tego podejmą ale jest na to bardzo duża szansa! Także może niebedzie tak żle!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum