juz dawno chcialem zrobic wątek z "okazjami na allegro" bo za male pieniadze można wyrwać fajny sprzęt. Dobryziom napisz ile masz kaski bo to od tego trzeba zacząć.
A zastanawiałeś się kiedyś skąd się takie "okazje" na alledrogo biorą? Bo zestaw super, ale zastanawiam się nad moralną stroną kupowania sprzętu po super cenach na allegro i wolumenie itp. Niestety w naszym dzikim kraju większość taniego sprzętu pochodzi z "auta sąsiada" który niestety nie wie kto go od niego pożyczył. Nie chcę, żebyś mnie źle zrozumiał - być może faktycznie udało Ci się wyrwać okazyjnie sprzęt z papierami, ale jeśli ktoś Ci do tego kwitów nie dał to niestety jest to nakręcanie pie....ego złodziejskiego interesu.
Taki mały offtop na wieczór na zepsucie humoru
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 21:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
juz dawno chcialem zrobic wątek z "okazjami na allegro" bo za male pieniadze można wyrwać fajny sprzęt. Dobryziom napisz ile masz kaski bo to od tego trzeba zacząć.
A zastanawiałeś się kiedyś skąd się takie "okazje" na alledrogo biorą? Bo zestaw super, ale zastanawiam się nad moralną stroną kupowania sprzętu po super cenach na allegro i wolumenie itp. Niestety w naszym dzikim kraju większość taniego sprzętu pochodzi z "auta sąsiada" który niestety nie wie kto go od niego pożyczył. Nie chcę, żebyś mnie źle zrozumiał - być może faktycznie udało Ci się wyrwać okazyjnie sprzęt z papierami, ale jeśli ktoś Ci do tego kwitów nie dał to niestety jest to nakręcanie pie....ego złodziejskiego interesu.
Moze i masz racje. ale uwierz mi ze nie mozna wszystkiego wrzucac do jednego worka
Np gosc od ktorego kupilem wzmak mial jeszcze 5 innych wzmakow. Gosc od ktorego kupilem glosniki jest handlarzem czesci do samochodow a ten zestaw pochodzi z demontazu.
Tak naprawde z uzywanymi rzeczami nigdy nie wiesz jak jest. Nawet nowe na allegro mogly spasc z tira...
nie kupuje okazji od gosci z 5-10 komentami ale jak juz to od "zawodowych" paserów z wieoma komentarzami.
Istnieje rynek wtórny i trzba zakladac ze sprzedający jest uczciwy. Poza tym glosnikow i wzmakow tak czesto nie kradna
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Co do słowa 'alledrogo' dla kogo drogo dla tego drogo, jak kupujesz od łebka co ma 10 komentów coś wartego kupe hajsu a jego ost komenty sa np za koszulki .. moze Cie wykiwać, szukaj zawsze z swojego rejonu, zablefuj i pytaj o odbior osobisty - jak sie godzi nie ma nic do ukrycia, i im wiecej komentarzy tym lepiej sam mam 2 konta na allegro na jednym prawie 200 na 2 koncie ok 30 jak cos nie jest do konca sprawne to na 2 konto i nie interesuje mnie ze to nie fear. jak ktos zapyta o odbior osobisty zaczynam spiewac jak z nut co dolega temu sprzetowi.
na jednym prawie 200 na 2 koncie ok 30 jak cos nie jest do konca sprawne to na 2 konto i nie interesuje mnie ze to nie fear. jak ktos zapyta o odbior osobisty zaczynam spiewac jak z nut co dolega temu sprzetowi.
Ty tak na powaznie?
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 07:51
Sachar napisał/a:
michone napisał/a:
Moje radyjko ktoś chyba okazyjnie kupił
Pocieszam się jednak, że podałem wszystkie numery na Polcji i radyjko jest w bazie danych. Jeśli u kogoś znajdą nawet za kilka lat, to może mieć nieciekawie... a jeśli w samochodzie znajdą jeszcze kilka innach rzeczy z kartoteki, to moze odpowiadać za paserstwo... chyba dobrze myślę.
kpt napisał/a:
memphisto napisał/a:
na jednym prawie 200 na 2 koncie ok 30 jak cos nie jest do konca sprawne to na 2 konto i nie interesuje mnie ze to nie fear. jak ktos zapyta o odbior osobisty zaczynam spiewac jak z nut co dolega temu sprzetowi.
Ty tak na powaznie?
Obawiam się, że tak...
No w końcu idol młodzieży śpiewa:
"A sam se biegam, ciągle biegam, biegam
Jak się coś przyklei do łapy to sprzedam "
Ostatnio zmieniony przez Tomaszi Sob Paź 11, 2008 07:40, w całości zmieniany 1 raz
sam mam 2 konta na allegro na jednym prawie 200 na 2 koncie ok 30 jak cos nie jest do konca sprawne to na 2 konto i nie interesuje mnie ze to nie fear.
Żałosne
Możesz podać swoje nicki na allegro? Żebym mógł omijać szerokim łukiem
dbl_mrln - konto zawieszone ; D ale tylko dlatego ze nie zaplacilem rachunku i znow nie boj sie az tak bo negatywow nie daja ; ))
Tomi jeszcze mowia tak: "a ja wiem jak zainwestowac ta monete taniej kupie drozej sprzedam, i vodki sie też napije. Ty wez ja też sobie wezme. Kiedy odniesiesz sukces, wielu wkur.. sie, kiedy poniesiesz klęskę wielu ucieszy sie.
Inny sprzedaje na ławce, robi na siebie i swego dostawce pewno słyszałeś o darmowej dawce no chyba inny zna sie na szybach wiesz Sony Pioneer Blaupunkt Toshiba szybka forsa krótki strach takie życie i taki jego fach i co czy mam przekreślić go? ze żyje bardzo o.s.t.r.o. chyba nie inny wyprzedaje sie kilku za PLN-y maluje kto kombinuje ten będzie bogaty...
cos nie pasuje spier...aj na koniec, taka metafora a tyle skojarzen ""
TE TEKSTY NIE SA DO NIKOGO KIEROWANE PO PROSTU NAPISALEM. NIE POPIERAM ZLODZIEJSTWA JEDNAK W TYM KRAJU UCZCIWI WIELE NIE MAJA I NIE WIEZE ZE JESTESCIE w 100% UCZCIWI
Czyli parafrazując:
"Nie popieram złodziejstwa, ale ponieważ inni też kradną, to i ja coś dla siebie ukręcę. Nie jestem złodziejem, bo nie kradnę więcej niż inni."
Pomnóżmy to przez parędziesiąt milionów obywateli i otrzymamy obraz kraju, w którym kradną wszyscy, a nikt złodziejem nie jest. Nespa?
Gratuluję podejścia i spokojnego snu wobec zaniku organu zwanego sumieniem
Życzę wyłącznie takich samych ludzi wokół
[ Dodano: Pią Paź 10, 2008 11:31 ]
memphisto napisał/a:
JEDNAK W TYM KRAJU UCZCIWI WIELE NIE MAJA
Zastanów się dlaczego
_________________ It's all right...
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 10:43
memphisto napisał/a:
JESTESCIE w 100% UCZCIWI
Ale nigdy kosztem innego człowieka. Najłatwiej jest okraść staruszkę... próbowałeś?? Staruszka po etrzymaniu emerytury to większa kasa niż za jakieś radyjko, a i strach mniejszy.
Mam 3 konta na Allegro.
Na pierwszym jest:
- 1686 pozytywów,
- 24 neutralne
- 17 negatywów.
Negatywy i neutralne są najczęściej spowodowane zaginięciem paczki (głównie podczas strajku Poczty Polskiej lub długim okresem wysyłki).
Na drugim jest:
279 - pozytywów
2 - neutralnych
5 - negatywnych
Powody takie same jak powyżej.
Na trzecim koncie jest:
119 - pozytywów,
0 - neuralnych
1 - negatyw (za coś co miałem kupić), ale z racji wyjazdu nie zdążyłem. Zadzwoniłem do sprzedającej, że już nie potrzebuję, ale pokryję prowizję Allegro i koszt wystawienia. Kupująca się zgodziła i pomimo to wystawiła negatywa.
Czyli parafrazując:
"Nie popieram złodziejstwa, ale ponieważ inni też kradną, to i ja coś dla siebie ukręcę. Nie jestem złodziejem, bo nie kradnę więcej niż inni."
Praktycznie tak, teoretycznie również tak.
Tomi, nie kradne - tymbardziej nie kradne od osob biednych. Jak na silowni cwicze a jakis zarozumialy biznesmenik zostawi telefonik to tyle go widzial. Karte sim zostawiamy, nie nabijamy ani nic jedyne co traci to 600 zl w postaci telefonu.. zycie. A jak ide z dziewczyna a stoi 3 cwaniaczkow i kozacza mi na rejonie to bardzo grzecznie i kulturalnie przepraszam dziewczyne dzwonie do ziomkow podjada jedziemy do 3 'kozakow' 1 sobie idzie z naszych i sie pyta z kad jestescie itp po dobroci ale jak kozacy sa z nich i mowia h.. Ci do tego itp. no to wtedy nie ma zmiluj komorki straca.
Zycie nie bajka zalezy od rejonu, trzeba sobie radzic
a cwaniakow nie toleruje mocny w gebie i wsio... najlepiej kupi 1 milera i siedzi w pubie 3h pijac go i palac 10 papierosow.... ehhh ; )
no ale jak ktos z was tak robi to sorki ale nie przepadam za pozerami.
memphisto ja nie wiem czy czujesz sie taki fajny czy co ze piszesz takie rzeczy i chwalisz sie ze masz lepkie łapki, nie robi to na mnie wrażenia i chyba na nikim... nie wiem czy wiesz ale ludziom za kradzież łamie sie ręce i nie życzę żeby cię to spotkało. druga sprawa to nie rob bliźniemu co tobie nie miłe to naprawdę dobra zasada bo wszystko złe co wyrządzisz komuś wraca do Ciebie...
Tomi, wild_weasel, dobryziom, Macie w 100% racje, ja to wiem wy to wiecie, po prostu wyrazilem swoj poglad na takie rzeczy, a wlasnie moja przygoda sie zaczela od tego ze to mnie skroili i pobila naprawde za nic wszedlem w zla brame i oberwalem. Jestescie dojrzali, dorosli itp ja mam jeszcze poglady małolata bo w sumie lat mam mało mysle ze kiedys wydorosleje : )
dobryziom, chodziło Ci o KARME o ile wiesz ocb wierze w to
Tomi, nie kradne - tymbardziej nie kradne od osob biednych. Jak na silowni cwicze a jakis zarozumialy biznesmenik zostawi telefonik to tyle go widzial.
Chyba na złe forum trafiłeś
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Jak na silowni cwicze a jakis zarozumialy biznesmenik zostawi telefonik to tyle go widzial. Karte sim zostawiamy, nie nabijamy ani nic jedyne co traci to 600 zl w postaci telefonu.. zycie. A jak ide z dziewczyna a stoi 3 cwaniaczkow i kozacza mi na rejonie to bardzo grzecznie i kulturalnie przepraszam dziewczyne dzwonie do ziomkow podjada jedziemy do 3 'kozakow' 1 sobie idzie z naszych i sie pyta z kad jestescie itp po dobroci ale jak kozacy sa z nich i mowia h.. Ci do tego itp. no to wtedy nie ma zmiluj komorki straca.
Ja nie wierzę, w to co czytam!!!!!!!
Ja mam generalnie duże zaufanie do ludzi, nikt mnie nigdy nie okradł ale i przesadnie nie chowam niczego. Jeśli będąc na siłowni, ktoś zapieprzy telefon komuś bo zostawił nie schowany do szafki, to jest to normalne !@!$#.
Taki biznesmenik jak Ty go nazywasz musiał zapracować na ten telefon, nie ważne czy robił na niego miesiąc, dwa tygodnie, tydzień czy kilka godzin. Pracował i za to mógł sobie kupić co zamarzy, w tym telefon za kilka stów i w głowie mi się nie mieści że przylezie jakiś szczyl i po prostu to rąbnie bo leży na wierzchu. To jest jakiś absurd! Czy zamiast żyć, w kraju gdzie można iść z torebką otwartą po ulicy, lepiej żyć w kraju, gdzie po zmroku kobieta trzyma w kieszeni klucze między palcami, żeby móc się obronić? Masakra, normalnie masakra! A potem allegro pełne jest typów, którzy sprzedają te kradzione rzeczy i jest jeszcze więcej matołów, które to kupują i wspierają ten biznes w naszym kraju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum