Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 15:31 [R416] Problem ze sprzęgłem
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
moze ktos mi pomoc jak podciagnac lub poluzowac sprzeglo w roverze 416 sli? poniewaz slizga mi sie powyzej 3tys obrotow. i mysle ze kwestia jest tylko podciagnieciel lub poluzowanie (linki?)sprzegla. z gory dziki za pomoc. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 25, 2011 22:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 15:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 15:42
Niestety,ale w tym aucie linki nie podciągniesz/nie podregulujesz-bo jej tam poprostu nie ma....
jest wysprzęglik hydrauliczny-nie wiem jaki masz przebieg,ale obawiam sie że tylko wymiana sprz.może pomóc...
tak wlasnie myslalem. przed chwila ogladalem ten uklad do sprzegla i rzeczywiscie nie wiedzialem tam zadnej linki. ale moze istnieje mozliwosc regulacji przy pedale lub jakos obejsc sie bez wymiany calego sprzegla. przebieg mam ok 122tys mil (czyli ok 195000km) dzieki
Pod filtrem powietrza (musisz go odkręcic całkiem) jest taki pręcik (okolo 10cm) który wychodzi z pompy sprzęgła, regulowac możesz też przedłużając lub skracając ten drucik, niestety musisz wziac pod uwage, ze jest to odsyc odrynarny sposob regulacji, ale sie da.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Nie, ale obnizalem sobie bo mialem za wysoko po prostu nad pedalem sprzegla odgiąlem sobie ta blaszkę do odpowiedniej wysokosci teraz mam wszystkie pedały na jednej wysokości. Jakbys mial jakies problemy to kliknij na gg, albo na maila.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Jakbys mial jakies problemy to kliknij na gg, albo na maila.
... a może opisałbyś to na forum (admini wrzucą to później do Porad nt eksploatacji na naszej stronie głównej), bo z tego co wiem to wiele osób boryka się z wysoko stojącym pedałem sprzęgła w R400 i Twój patent mógłby im pomóc ... fotki będą mile widziane
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
TO jutro zrobie bo jak wróce z pracy nie bede mial czasu. Postaram sie coś w formie artykułu.
[ Dodano: Czw Paź 02, 2008 10:42 ]
Pedał sprzęgła mam za wysoko.
Pewnie nie jeden właściciel roverka spotkał się z tym problemem.
Pedal sprzęgła wyżej, niż inne pedały, jest to uciążliwe, ale jest na to sposób
Jaki?
Nad pedałem sprzęgła znajduje się blaszka (prawdopodobnie do regulacji tego)
Cała regulacja wysokości polega na lekkim odgięciu tej na czerwono blaszki - aby była prostopadle do
sprzegła, oraz włożeniu śrubki z paroma podkładkami ( w przypadku tego zdjęcia z nakrętkami) w miejsce, gdzie na obrazku znajduje się oznaczona zielonym kolorem śruba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum