ale 416 to ne będzie raczej seria L
jeśli chodzi o Roverka 416 i, to może to być wersja 8 zaworowa silnika serii K
Si, to standardowy silnik serii K 1589cm3 lub seria D w automacie,
ei to chyba jakaś wersja wyposażeniowa, acz ja się nie spotkałem:hm:
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Z bardzo dużym prawdopodobieństwem to wersja wyposażenia.
Miałem takiego gwoździa z Hondą w wersji EX, dla ubezpieczycieli nie ma takiego modelu (nie było kiedy ubezpieczałem). Różnica była w dodatkowych głośniczkach (tweeterach) i coś tam jeszcze doposażone tylko na rynek amerykański/kanadyjski.
_________________ Czasem myślisz, że los się do Ciebie uśmiechnął, a Ty go po prostu rozśmieszyłeś.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 20:26
sTERYD napisał/a:
ale 416 to ne będzie raczej seria L
jeśli chodzi o Roverka 416 i, to może to być wersja 8 zaworowa silnika serii K
Si,
sTERYD!! nie było silnika 16K2
Rover 400 z silnikiem 1.6 mógł mieć oznacznaczenia
- 400 (+ ewentualne oznaczenia serii limitowanych),
- 416i (to dotyczyło chyba najczęściej modelu z silnikiem Hondy i automatyczą skrzynia),
- 416Si (najpopularniejszy 111-konny 16K4 z manualem),
- 416SLi (najbogatsze wersje wyposażenia).
To jest chyba tabelka kompletacji fabrycznej angielskiej, która nijak się ma do wersji europejskich i oznaczeń na tylnej klapie.
Dokładnie. Auta na Wyspach miały oznaczenia znacznie "bogatsze" niż ich europejskie odpowiedniki. W okrągłej serii 400 ja np. nie widziałem nigdy oznaczenia "SLi".
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Dalej nie mogę przypasować, nigdzie nie ma ani na tabliczkach ani w papierach,
krótki opis:
oryg anglik RHD, saloon rok 1999
silnik DOHC 16V 1589cc
krem welur, klima, el szyby (przednie tylko) wydaje mi się że to wersja iE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum