Wysłany: Pon Paź 13, 2008 22:31 [R200] Centralny zamek a może jego brak?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Kupilam wlasnie rovera 200 z 98 roku i mam taka rozterke. Nie wiem czy samochod posiada centralny zamek. Bo jezeli on jest to nie dziala. I teraz pytanie, czy to mozliwe zeby w samochodzie ktory ma na wyposazeniu elek. szyby, elek. szyberdach i inne takie bajery nie bylo centralnego zamka?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 19:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 22:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kluczyk dziala i zamyka drzwi kierowcy i bagaznik (osobno). Drzwi pasazera mozna zamknac/otworzyc tylko ze srodka bo nie ma zamka na zewnatrz na tych drzwiach. Aha no i kluczyk uzbraja alarm wiec ja juz nie wiem po co mam pilot. Moze cos wiecie na ten temat.
PS. Alarm byl wmontowany seryjnie.
Po zamknięciu od strony kierowcy drzwi, wszystkie drzwi się zamykają w jednej chwili? Łącznie z bagażnikiem, czy bagażnik oddzielnie zamykasz i resztę drzwi, po czym zamykasz drzwi kierowcy?
Aha no i kluczyk uzbraja alarm wiec ja juz nie wiem po co mam pilot.
do immobilajzera
jeśli nie masz centrala, to łatwo możesz dołożyć, bo alarm jest do tego przygotowany, tylko trzeba pociągnąć kilka kabelków (po 3 do każdego siłownika) i kupić siłowniki
uniwersalne dają radę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
odepnij pilota od kluczyków i zostaw w domu, a nie odpalisz autka
Resztę naisał sTERYD. 2x siłownik (lub dla wygody 3 do klapy bagażnika) i trochę przewodów + kumaty elektryk i powinno zdziałać Uniwersalne siłowniki kosztują nieduże pieniądze
W sumie jak sa tylko 2 drzwi to ten centralny az tak bardzo nie jest niezbedny no ale pomysle o zalozeniu, ale to na wiosne dopiero Dzieki bardzo za pomoc i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum