Wysłany: Sro Paź 15, 2008 10:06 [R 214 si 1998] Dwa pytania
Witam
Potrzebuje dwóch informacji:
1. Posiadam auto z kwietnia 1998r. Chcę wymienić pasek rozrządu ale nie wiem jaki mam napinacz. Zaglądałem pod pokrywe i napinacz wyglada tak http://www.roverki.pl/mod...howpic&pid=8292
To jest napinacz ręczny?
2. Od marca w bardzo małych ilościach zbiera mi się majonez w zbiorniczku. Płynów nie ubywa olej jest cacy. Przejechałem już tak 30.000 km i nic się nie dzieje. Czy to może być uszczelka kolektora ssącego? Czasem ale to bardzo rzadko przy odpalaniu jakby jeden gar nie palił. Zauwarzyłem że na łączeniu tego kolektora z silnikiem na pierwszym cylindrze jest czarny nalot. Na pozostałych tego nie ma.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 10:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przekręć silnikiem tak, żeby sprawdzic kilka pozycjy paska (musisz przekręcić w sumie o 2 pełne obroty) jeśli w jakimś położeniu pasek będzie bardziej napięty niż w pozostałych, to któreś koło współpracujące z tym paskiem ma znaczne bicie, a napinanie dalsze doprowadzi tylko do zerwania paska...
wtedy trzeba znaleźć to bijące koło i wymienić... jeśli nie ma takiej sytuacji to napiąć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum