Witam mam problemy z odpalaniem na ciepłym silniku. Raz zapali a raz trzeba czekać z 2 godzinki. Wymieniłem już pompe wtryskowa i dalej to samo. Jaka może być tego przyczyna? pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 11:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
małoprawdopodobne że to przepływka. Ale warto sparwdzić. odepnij po prostu i zobaczysz czy bedzie zmiana. Nie bardzo mam pomysł na taki przypadek. Moze czujnik temperatury Zakładam, że po wymianie pompy byłą robiona diagnostyka (kąt wtrysku i parametry pracy silnika)
tak jak myślałem ale nie mam pomysłu co to moze być profilaktycznie można przejrzeć kabelki i wtyczki przy silniku i sprawdzić błędy kompa. Nie wiem czy w dieslu jest czujnik temp, osobny dla wskaźnika przy zegarach i dla kompa. Trzeba by w rave popatrzeć bo moze czujnik temp coś wariuje
Witam. Moze juz problem rozwiazales a moze nie. Ja wczoraj rozwiazalem identyczny tylko ze rover 75 CDT, a mianowicie pomogla mi wymiana czujnika cisnienia paliwa w R75 jest pod maska tuz za webasto patrzac od przodu, u Ciebie moze byc gdzie indziej. Mam nadzieje ze pomoze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum