Wysłany: Sro Paź 22, 2008 15:23 [R620] Wariuje wskaźnik temperatury cieczy ... pomocy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Od jakiegoś czasu w trasie i w miescie w krótkim czasie wskazówka temperatury idzie mi na czerwone pole, wentylator się włącza i wyłącza normalnie, ciecz w układzie jest.
Jak auto jest zgaszone ale ma włączony zapłon to wskazówka też idzie od razu do góry, jak ruszam to szybko opada. CO się mogło stać jest jakiś czujnik temperatury ? jak tak to jak go wymienic?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 25, 2011 23:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 15:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pzwmichal, czujnik temperatury masz przy termostacie oraz przy pompie wody... Normalne zjawisko przyrody iz na wolnych obrotach silnik dostaje temperatury czyli stanie w korkach naprzyklad
pzwmichal, czujnik temperatury masz przy termostacie oraz przy pompie wody... Normalne zjawisko przyrody iz na wolnych obrotach silnik dostaje temperatury czyli stanie w korkach naprzyklad
ja wiem ale niemożliwe jest, żeby wskazówka sięgała aż czerwonego pola i rosła w tak szybkim tempie.
[ Dodano: Pią Paź 24, 2008 17:57 ]
A jak można sprawdzić te czujniki czy dobrze chodzą?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum