Wysłany: Wto Paź 21, 2008 08:06 [R45] Coś ze sprzegłem
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam, mam pytanie o przyczyny dziwnego zachowania auta. pedał sprzęgła stał się bardzo miękki nagle. Od tego czasu auto jeździ ale czasami są kłopoty ze zmianą biegów (przy wyłączonym silniku działa bez zarzutów) i nawet coś jakby blokowanie następuje...
Umówiłem się co prawda już w warsztacie ale męczy mnie czy takie zachowanie sugeruję coś banalnego (linka może się poluzowała) czy grubszą i bardziej kosztowną sprawę.
pozdrawiam
-lbastro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 00:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 08:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no i okazało się, że wysprzęglik był zapowietrzony, a zwykłe odpowietrzenie przewodu nic nie dawało... Teraz działa chociaż sprzęgło dalej jest jakby miękkie a może jestem przewrażliwiony.
Pozdrawiam
PS. A tak przy okazji - gdzie mogę kupić nakrętki roverowe do mocowania kół?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum