Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.7 Rok produkcji: 1994
Witam
Tak jak w temacie, jak już kupiłem autko dostałem kluczyk, ale nie dostałem pilota. Wiem że w samochodzie jest alarm (działa), w środku sa oryginalne czujniki ruchu jak również w okolicach przedniej szyby czujnik do pilota.
Mam pytanie czy da sie gdzieś dorobić pilot do takiego autka i jaki to jest orientacyjny koszt
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 00:07, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 01:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z dorobieniem może być problem, a poza tym może sporo kosztować - zadzwoń np. do ECC (www.ecc.pl) to będziesz znał orientacyjny koszt.
W moim R800 poprzedni właściciel wymienił centralkę i dostał z nią 2 pilotu (radiowe, a nie jak w oryginale na podczerwień), wszystko zostało podpięte do oryginalnej instalacji i działa ok.
Koszt takiej operacji wraz z centralką i pilotami to zwykle 200-300 zł.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 20:55
Zakładam że masz Valeo na podczerwień. Dorobić się da jedynie jak znasz kod, powinien być na plastikowej etykietce dołączonej do kluczyków. Wtedy trzeba kupić używany pilot (też na podczerwień) i zapłacić dilerowi w UK za zaprogramowanie pilota na podstawie tego kodu.
Czytałem że czasami ten kod może być ukryty w obudowie odbiornika (taka czarna kopułka na suficie) więc warto sprawdzić.
Druga opcja to zakupienie nowego zestawu: odbiornik + pilot, kwota ~£100-200, wtedy nic nie trzeba programować bo pilot i odbiornik będą do siebie pasowały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum