Strumien z tylnych sprywskiwaczy wbudowanych w wycieraczke sika mocno, ale jest kiepsko wykierowany, bo leci na dol tylnej wycieraczki przez co gora wycieraczki jezdzi po suchej szybie lub mazga brud, ktory na szybie sie znajduje. Patrzylem czy mozna te dysze w tylnej wycieraczce jakos sterowac np. spinaczem czy igla, ale nie nie udalo mi sie ich ruszyc, a nie chcialem za mocno grzebac zeby czegos nie urwac.
Czy dysze tylnych spryskiwaczy sa regulowalne?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 08:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam powiązany z tym problem ale u mnie wcale nie chce lecieć płyn na tylnią szybę jak przerkęcam żeby psikało to to słychać tę dźwięk jak by miało lecieć ale nie leci czym to moze byc spowodowane??
kamax_19, zajrzyj w nadkole z lewego tyłu czy nie ma tam czasem plamy na ziemi. Możesz mieć urwany wężyk do spryskiwacza. Sposób naprawy podawany był na forum już wielokrotnie. Zajrzyj TUTAJ
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja mam powiązany z tym problem ale u mnie wcale nie chce lecieć płyn na tylnią szybę jak przerkęcam żeby psikało to to słychać tę dźwięk jak by miało lecieć ale nie leci czym to moze byc spowodowane??
może być tak jak u mnie, jak otworzysz klapę po lewej stronie masz gumową osłonę, przez którą idzie wężyk, w moim przypadku pękł w tej osłonie.
Poradziłem sobie z tym przeklętym węrzykiem doszedłem do tego. Przyczyna była całkiem inna bo wężyk co idzie w tylnią klape sie zaciskał przy zamkniętej klapie a jak była otwarta to działało wymieniłem kawałek węża na grubszy i działa:D:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum