Wysłany: Nie Paź 26, 2008 14:30 [R75] Która oś jest napędzana?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
czołem mam takie banalne pytanie do posiadaczy r75 na ktora os jest naped
pytam z ciekawosci i przepraszam za takie putanie chodzi i głównie o dizle od bmw
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 16:21, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 14:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 19:40
Dziadek, może i tak, ale to był wynalazek, gdzie do tego części szukać i wogóle. Ciekawe jak była skonstruowana ta ZT w dieslu, ktora była na zlocie kiedyś, podobo miała silnik robiony na zamówienie coś koło 230 koników. Ktoś pisał o tym swego czasu na forum.
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 20:26
Pamiętam ze był test R75 z silnikiem V8 Mustanga w Top gear. To był tylnonapędowy R75 kombinowany iewąsko. Pamiętam tez jak Clarkson mimo całej swej złosliwości i sceptycyzmu do R75 z tego auta był zadowolony ale tylko w jednym punkcie. Można było nim wykonywac nieskonczone drifty ale wszystko sie odbywało tak Nice & slowly, ze można było podziwiac widoki przez boczne szyby Zapalić fajke w trakcie czy zaczac czytac gazete
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 18:56
Kurcze chłopaki byłbym zapomniał. W Polsce jest chyba taki wynalazek, trzeba zapytać PHJOWI, nie wiem czy pamiętacie, ale pewien gość z forum który miał CDT zamówił takiego u PHJOWI i on miał go z Niemiec ściągnąć, nie pamiętam loginu tego gościa, ale pamiętam, że był Klubowiczem, nie wie chyba nikt po za PHJOWI jak ta sprawa się skończyła, sam jestem ciekaw.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 19:24
akurat ten egzemplarz v8 był sciągnięty do kraju dla klienta z mazur , z tego co wiem nie jest klubowiczem , raz w roku pzychodzi auto na przegląd jeśli w tym roku jeszcze dojedzie to zrobimy fotki , auto z 2005 roku całe przebieg 35 tys km kosztowało 15 tyś euro .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Co mam rozumiec przez "jesli"?? Jak w tych autach wyglada z awarujnoscia i dostepem czesci innych niz w R75?rozumiem ze zawias jest inny bo naped na tyl.Mozna kupic np.polosie lub cokolwiek do silnika? Angole wzieli silnik forda ale cos tam podobno podlubali przy nim...
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum