Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Wrz 2008 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 22:49 [R414] Jaki olej do silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
wiem wiem to juz bylo przerabiane 100 razy na forum, szukalem szukalem znalazlem mase ale nie dowiedzialem sie tego co chcialem, mianowicie ja mieszkam w grecji tu jezdzi moj roverek ze zwgledu na wysokie temperatury zima -3 - 15 stopni lato 25 - 45 stopni, jaki powienienem zalac olej? syntetyk? pol syntetyk? mineralny? czym one sie roznia? dodam ze mam przejechane 90tys km. dziekuwa
_________________ Wiesz o co chodzi?!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 16:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 22:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja do swojego 12 letniego Poloneza, posiadającego silnik 1.4 MPI rovera o przebiegu 150 kkm, wlewam olej Lotos syntetyk 5W40, który zmieniam mniej więcej co 20 - 25 kkm. Silnik oczywiście z gazem, II generacji.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum