Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2001
Kilka dni temu kupiłem Roverka 75 1.8 1999r z różnymi teoretycznie drobnymi usterkami. Ogólnie auto spisuje się bardzo dobrze, czyli silnik, zawieszenie, hamulce, itd. Kupując auto wiedziałem że uszkodzony jest wyświetlacz LCD od komputera, który pokazuje różne rzeczy, spalanie, itd.
Wyświetlacz świeci praktycznie zawsze na żółto i przy otwartych drzwiach na czerwono i nic więcej, żadnych symboli czy spalania.
Co powinien pokazywać wyświetlacz?
Kupienie używanego zestawu zegarów z wyświetlaczem nie stanowi problemu ale potem prawdopodobnie zaczynają się problemy. Wyczytałem że po wymianie zegarów należy przeprogramować komputer.
Kto, może takie programowanie wykonać?
Mieszkam w Nowej Soli (lubuskie), 25 km od Zielonej Góry, może gdzieś w mojej okolicy jest jakaś firma która poradzi sobie z problemem albo gdzie w Polsce znajduje się, możliwie najbliżej??
Jeśli jes coś o czym powinienem wiedzieć to proszę o wszelkie sugestie, porady.
Pozdrawiam
Krzysztof
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 00:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 07:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do legnicy chyba daleko nie masz, ojciec mój handluje autami i z kazdym roverem jezdzi tam do jakiegos serwisu, jesli bedzie Ci to potrzebne to moge go zapytac o jakis nr tel czy adres.
[ Dodano: Sro Lis 05, 2008 09:01 ]
firma nazywa się AUTO- TECH tel. 076 8522877 w Legnicy
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Zegary powinny pokazywać:
-spalanie
-na ile km starczy paliwa
-możesz ustawić sobie limit prędkości, wtedy LCD pokaże, że prędkość została przekroczona
-średnią prędkość
-dzienny licznik przebiegu
-czy drzwi/klapa bagażnika/maska są otwarte
-"odpalanie" się kontroli trakcji
-przepalenie którejś z żarówek
-reszty nie pamiętam, serdecznie żałuję
Wydaję mi się, że w instrukcji opisane są wszystkie sprawy, na temat wyświetlania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum