Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 17:59 [R220SDi] Terkotanie pedalu sprzegla
Zastanawia mnie pewna rzecz. Jade sobie spokojnie, jest spokoj. Przyspieszam, jade ze stala predkoscia np. 90km/h i wtedy zaczyna mi tak jakby terkotac/dzwonic cicho linka sprzegla. Wystarczy, ze opre noge na pedale i juz przestaje, ale niewygodnie jest tak jechac... Jest jakis sposob zeby podciagnac ta linke? Wydaje mi sie, ze to przez to, ze jest na niej jakis minimalny luz rzedu 2-3mm i przez to dzwoni. Jakies pomysly?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 17:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mmam to samo w moim poldk. Winę ponosi zbyt mocno dociągnięta linka sprzęgła (co tu mówić, na maxa skręciłem ją) i od tego łożysko wyciskowe sprzęgła za bardzo "leci" na słoneczko (sprężynę talerzową sprzęgła) przez co terkocze.
Do tego na 100% palce sprężyny sprzęgła mają niejednakową siłę (mam MAPĘ za 150 PLN, raczej średniej jakości podróba) i któryś z nich jest "silniejszy" i od tego tańcuje po kołnierzu łożyska.
Nie przejmuję się tym zupełnie.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum