Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.
Szukałem na forum lecz nie znalazłem żadnej odpowiedzi na mój problem.
A mianowicie wygląda to tak:
Nabyłem samochód już z istniejącym problemem. Około 2012 został wymieniony w ni silnik(poprzedni zatarł się i przegrzał bo mechanik po generalnym remoncie nie dokręcił przewód wodny).
Po wymianie na obecny silnik nie działa w nim obrotomierz oraz klimatyzacja (podobno jest nie taka pompa wtryskowa jak powinna być i nie ma wyjścia sygnału o obrotach silnika). Przy poprzednim silniku to działało lecz jakiś mechanik powiedział że wcześniej było to podłączone nie prawidłowo i mogło to doprowadzić do uszkodzenia klimatyzacji(on dla bezpieczeństwa tego nie podłączy). Poprzedni właściciel znalazł jakiegoś elektryka który był by wstanie to zrobić lecz musi zamówić jakąś płytkę i ją odpowiednio podłączyć by działało to jak należy. Do finalizacji i montażu nie doszło gdyż elektryk zakończył działalność z nieznanych mi szczegółów. Teraz jeżdżę od mechanik do mechanika ale oni rozkładają ręce bo nie wiedzą jak to rozwiązać. Ostatnio będąc u znajomego mechanika znalazł on że jest odłączony jeden przewód od wtryskiwacza na 1 cylindrze, powiedział mi że to jest czujnik stukowy który powinien dawać sygnał na obrotomierz lecz nie pomogło. Znaleźliśmy jeszcze 2 wiązki obciętych przewodów(jedna z przodu silnika 2 z tyłu).
Kolejny problem to po przekręceniu stacyjki włącza mi się wentylator chłodnicy (jeden z dwóch), jak odpalę to pracuje cały czas. Po zgaszeniu po około 10 min wyłącza się sam lub po przez wyjęcie przekaźnika.
Pytanie moje brzmi co zrobić by obrotomierz zaczął działać i Klima, czemu tylko działa jeden wentylator a 2 już nie. Może macie jakiegoś dobrego elektryka z okolic Warszawy, Pruszkowa, Grodziska Mazowieckiego, który specjalizuje się elektryce naszych Roverków.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 04:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum