Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 18:41 [R75] Obroty silnika CDT
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam pytanko maleńke mam:czy idzie podnieść obroty silnika bo mam tak 800obr i troszeczkę się trzęsie jak depne na gaz tak do 900obr to jest idealnie.Ma ktoś pomysł???Pozdrawiam...Chodzi oczywiście o postój na "LUZIE"
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 00:24, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 18:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
...mam tak 800obr i troszeczkę się trzęsie jak depne na gaz tak do 900obr to jest idealnie...
U mnie obrotomierz pokazuje 600 obr/min (wskazowka jest na trzeciej kresce) i nic nie trzesie mimo, ze jak otworze maske to widac drgania silnika. Wiec cos jest nie tak. A jakie powinny byc obroty biegu jalowego? Obrotomierz moze chyba przeklamywac?
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 20:51
Mam u siebie takie obroty jak pisze Rowan,ale przy okazji:PHJOWI powiedział mi,przy podpięciu do kompa,że mam poduchy w porządku(nawet byłem zaskoczony,że można to tak sprawdzić),więc może u "boss-a" też da się to sprawdzić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum