Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Mam problem tego typu iż zrobiłem remont silnika wraz z turbina wszystko pieknie chodzi poza jednym powyzej 6tys obrotow zaczyna dziwnie przerywac i miga kontrolka ladowania (nie zawsze) jest to silnik z zaplonem tzw. Kopułka. wymienilem: kable, swiece, kopulke nie komlpet bo palca nie dopstalem,regeneracja alternatora, akumulator i klemy i nic dalej jest to samo. Proszę o pomoc!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 26, 2011 23:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 19:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 23:33
Odciecie zaplonu 2.0turbo w roverku jest przy 7300 chodzi o to ze powyzej 4500 jest strasznie zamulony i ledwo dochodzi do 6500 nie moge go do odciecia przegonic na 1 biegu ledwo a na pozostalych mozna zapomniec
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 12:17
bo masz elektroniczny zaplonto po pierwsze a po druhie wczesniej jezdzilem i sie krecil spokojnia ponad 7000. Zna sie ktos wogole troche na tych silnikach w sumie to na elektryce ?
no dobra co do elektryki ja miałem też taki przypadek jak opisujesz, po pierwsze wymieniłem kable wysokiego napięcia i dalej nic. Kiedyś mnie natchneło żeby zobaczyć jeszcze raz te kable w nocy, nówki kable NGK jak otworzyłem maskę to się wszystkie świeciły oddałem je do reklamacji i po wymianie następnych problem znikł. Też sie dusił tak jak by mu brakowało paliwa strzelał itp. Sprawdz jeszcze raz bo być może, że to ich wina.
Ja kupiłem w inter auto (pewnie odpowiednik Inter cars) kosztowały 130 zł, np dzisiaj zamówiłem jutro już były. Tak że tragedii z kupnem nie było tylko raz mi zamówili złe kable tzn. do Ti z kopułką ale następne już były odpowiednie
Zapytaj się czy mają przewody takie jakich potrzebujesz. A później zapytaj się o najbliższy sklep u ciebie w okolicy który bierze od nich części. Nie sprzedają w detalu...zadzwon do tego sklepu i zamów - będziesz miał następnego dnia. W TomaTeam też mają ale za 300pln a to już trochę za dużo. Ja płaciłem chyba coś około 145pln ale u mnie to nieco zadupie jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum