witam mam taki problem ze spod auta po porzejechaniu kilku kilometrow czuc zapach tak jakby palonej gumy albo reklamowki jednorazowej czuc go tylko jak sie poloze pod tyl auta albo z lewej strony i tylko z tylu z przodu nic wszystkie plyny sa ok silnik tez sprawdzilem nie wiem czy jest opcja ze np: przejachalem pod jakas reklamowka i ona sie przykleila do wydechu i poli sie tam kopci nie mam pomyslu
[ Dodano: Pon Lis 10, 2008 19:58 ]
polozylem sie dzis pod autem ale nic tam nie widac po doslownie 1 minucie jak skoncze jazde przestaje to smierdziec czuc to tylko od strony pasazera z tylu auta
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 18:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tarczowe przod i tyl no wlasnie felga jest zimna ten zapach po skonczonej jezdzie trwa moze max 1 minute dzis jak wrucilem szybko nadkola oblukalem i lekko sie przeciera od strony pasazera i nie wiem czy to nie to
a masz możliwość zagrzania auta bez jazdy? chodzi o odpalenie na jakieś poł h, żeby wydech zrobił się gorący. jeśli będzie śmierdziało - nie jest to wina koła
mam mozliwosc wlacze silnik i go tak zostawie na pol godz tylko ze, np jak wracam z pracy cos okolo 30 min wysiadam i smierdzi doslownie przez 1 minute zostawiam auto wlaczone i po 1 minucie jak stoje w miejscu przestaje smierdziec a silnik jest zagrzany wiec by chyba caly czas smierdzialo czy nie?
OT: przypomniało się mi, jak znajomy musiał parkować poza moim podjazdem bo strasznie waliło mu z samochodu - po wjechaniu na kanał okazało się że ma wbite w zawieszenie doczesne szczątki kota/gołębia/zająca - ciężko już było poznać
i
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ale kot nie smierdzi guma albo plastikiem dzis juz sprawdzilem 100% z przodu kola tra o nadkola tylko teraz pytanie jak to zlikwidowac przeciera mi sie nadkole z przodu niezaciekawie to wyglada i pachnie do tej pory bylo ok dlaczego nagle zaczelo trzec po roku czasu jak mam to zlikwidowac??
Przyjrzyj się przy tym nadkolu czy nie poluzowały się/odpadły takie plastikowe kołki ze śrubkami plastikowymi (trzpieniami) w środku.
Te kołki mocują nadkole plastikowe do (z tego co pamiętam) podłużnicy i innych metalowych elementów, nie pamiętam dokładnie jakich.
Jak wszystko masz sprawne i dalej będzie ocierać to:
- zmień ogumienie na węższe. Może przestanie...
- popracuj nad zawieszeniem. Dźwignij auto o 1cm i ... Może pomoże
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
a jednak jakis plastkik sie przylepil do wydechu autko mam obnizone jest naprawde maly przeswit i tak nie bylo nic widac dzis po pracy wjechalem do kumpla na kanal i na wydechu byl przyklejony jakis plastik czy cos nie wiem co to bo juz nie dalo sie tego zidentyfikowac zeskrobalem ile sie da reszta sie przepali i po klopocie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum