Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 18:11 [kazdy samochod] za slaby aku ?
Witam , zastanawia mnie czy jesli do danego samochodu jest przypisany powiedzmy aku 62Ah 540A, a zostanie wsadzony 50Ah i 420A to czy moze to miec potem odbicie na 'zakreceniu' rozrusznikiem ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 18:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli do diesla włożysz znacznie mniejszy, niż fabryka kazała, to możesz mieć problem
Przy benzynie nie ma to aż takiego znaczenia, chyba że ciężko odpala i długo trzeba kręcić
Ważne jest też, żeby prąd rozruchowy nie był za mały, bo aku @##@$ strzeli szybciutko
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 18:23
No wlasnie problemem jest u mnie elektryka, bo mam zamiast jednego PRO przewodu dwa jakies bajzlowate ( jakies od kompa, a nie od aku wiec nie bajsa ) wiec przez to slabo odpalal wczesniej jak bylo 10-14stopni, trzeba bylo za 2 razem go odpalac. Teraz postal dobry tydzien na zimnisku i chyba aku powiedzial "wal sie nie robie, sam se to kurde krec".
No wlasnie problemem jest u mnie elektryka, bo mam zamiast jednego PRO przewodu dwa jakies bajzlowate ( jakies od kompa, a nie od aku wiec nie bajsa )
O jakim przewodzie mówisz Przewody główne od aku
A co do aku, to jeżeli wsadzisz nieznacznie mniejszy to podczas normalnej eksploatacji tego nie odczujesz, ale np w zimie przy dużym mrozie jak sprawność akumulatora może spaść nawet o 70% to już możesz mieć problemy z rozruchem.
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 00:25
KUrde specjalnie napisalem w nawiasie ze to nie te przewody mam dowymiany Od Ecumastera do kompa Ori idzie przewod zlozony z 3 a powinien isc jeden konkretny
Konrad_Zr160 [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 19:52
Hej. Ja mam ten zelowy brail 7 kilowy od pewnego czasu on ma 23 ah oraz prad rozruchowy pod 500. Kreci vvc jak szalony i zero problemow takze smialo mniejszy wkladaj. Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum