Wysłany: Sro Lis 19, 2008 19:51 [214si, r97 + LPG] Zła praca silnika po wymianie akumulatora
Witam!
Mam problem z prawidłowo działajacym silnikiem w moim roverku po wymianie akumulatora na nowy. Podczas jazdy samochód gasnie gdy zwalniam pedał gazu i włączam sprzęgło i przełączam na wyższe biegi
czy mógł ''rozstroić" się komputer, gdy odłączyłem akumulator??
przed wymianą aku, wszystko działało prawidłowo a teraz silnik jest rozstrojony. Pytałem się elektryka i on powiedzaił zeby właczyc silnik aby się nagrzał i włączył wentylator, i komputer się ustawi . Jednak nic to nie dało.
Co robić???
Pozdro
[214si, r97 + LPG]
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 19:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Raczej nie, to zbieg okoliczności
Raczej to jest możliwe, w mojej instalacji jest tak, że można zmodyfikować parametry wtrysku gazu i wogóle wszystkie parametry gazu ale nie zapisać zmian w pamięci komputera. Wtedy wszystko działa do momentu odłączenia akumulatora, po odłączeniu wraca do poprzednio ZAPISANEGO stanu, jeśli się zapisze modyfikowane parametry to wtedy nawet po odłączeniu akumulatora komputer pamięta wszystkie ustawienia. Instalacja DT GAS System
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 21:25 Re: [214si, r97 + LPG] Zła praca silnika po wymianie akumula
payton77 napisał/a:
Witam!
Mam problem z prawidłowo działajacym silnikiem w moim roverku po wymianie akumulatora na nowy. Podczas jazdy samochód gasnie gdy zwalniam pedał gazu i włączam sprzęgło i przełączam na wyższe biegi
przed wymianą aku, wszystko działało prawidłowo a teraz silnik jest rozstrojony. Pytałem się elektryka i on powiedzaił zeby właczyc silnik aby się nagrzał i włączył wentylator, i komputer się ustawi . Jednak nic to nie dało.
Co robić???
Pozdro
[214si, r97 + LPG]
Mówisz o pracy silnika na gazie LPG
Jeżeli tak sie dzieje na gazie, a na benzynie działa dobrze to już chyba wiesz gdzie szkuać przyczyny.
Regulacja instalacji gazowej kosztuje na ogół około 20zł więc to nie duży koszt. Przy okazji warto wymienić filtr (2 filtry w przypadku sekwencji) gazu.
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 23:44 Re: [214si, r97 + LPG] Zła praca silnika po wymianie akumula
Tomek1212 napisał/a:
payton77 napisał/a:
Witam!
Co robić???
Pozdro
[214si, r97 + LPG]
Mówisz o pracy silnika na gazie LPG
Jeżeli tak sie dzieje na gazie, a na benzynie działa dobrze to już chyba wiesz gdzie szkuać przyczyny.
Regulacja instalacji gazowej kosztuje na ogół około 20zł więc to nie duży koszt. Przy okazji warto wymienić filtr (2 filtry w przypadku sekwencji) gazu.
W tym problem że na benzynie i na gazie silnik podczas jazdy przerywa i gasnie, wszystko to zaczęło się dziać po zmianie akumulatora
To odepnij baterie jeszcze raz (na kilka minut), następnie podepnij, zapal i zostaw silnik zeby sobie pochodził z 5-10minut na wolnych obrotach. Następnie na postoju wkręć silnik kilka razy na średnie obroty po czym przejedź sie kilka kilometrów i zobaczy czy sie poprawiło.
Proponowałbym sprawdzić, czy masa jest dobrze przykręcona. Być może nie ma dobrego styku. Ja miałem kiedyś podobny przypadek (co prawda w Maluszku - ale to też auto ) i dokręcenie przewodu masowego poskutkowało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum