Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam ponownie,
Chciałem zapytać o pewien drobny problem (drobny, bo nie przeszkadza mi za mocno). Na niższych biegach, po puszczeniu nogi z gazu można wyczuć lekkie szarpnięcie autem, tak jakby w jednej chwili gwałtownie wzrosły opry toczenia, cięzko to wytłumaczyć. Czasem odbywa się to płynnie, tj przejscie od "gazu" do jazdy "hamowania silnikiem" a czasem z takim lekkim, dosyć miękkim szarpnięciem.
Wymieniane na nówki niedawno, jakiś miesiąc temu. Zresztą, na starych, które chrobotały działo się to samo.
Auto, na luzie toczy się niezle, nie można odczuć żadnych oporów. Tylko to dziwne, miękkie szarpnięcie (czasami) przy całkowitym odjęciu gazu :\
Będę robił rozrząd na dniach - poprosze by sprawdzili te przeguby, może masz racje.
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 18:02
Wpisz w google skup katalizatorów to zobaczysz ile ci wyskoczy haseł.
OT mój kolega też skupuje, kiedyś była na tym niezła kasa, dziś już trochę gorzej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum