Mam problem. A w zasadzie nie wiem czy to jest problem. Sprawa dotyczy skrzyni biegów. Przy wrzucaniu 1 biegu i wstecznego często jet tak że nie wchodzi do końca. Nieszczęsny mechanik stwierdził, że ten typ tak ma i nic tu się nie da zrobić. Nie chce mi się w to wierzyć, ale na osiedlu jest jeszcze jeden roverek taki sam jak mój i problem jest identyczny. Trzeba lekko popuścić sprzęgło, żeby bieg wskoczył. Już nie raz poszła niezła przygazówka. Naszczęście nie skończyło się czymś gorszym. Często mam tak, że musze wrzucić dwójkę i szybko jedynkę nawet na postoju żeby wskoczyła. Boję się poważniejszych rzeczy po ostatnim HGF
Ostatnio zmieniony przez Paul Pią Cze 19, 2009 12:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 12:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi tez ciezko wchodzi wsteczny - mysle wlasnie o wymianie oleju boo ja je mam 4 miesiecy,a auto ma 9 lat i moze tego nikt nigdy nie wymieniał...? Ciekawe czy cos to zmieni...
wymiana oleju moze duzo pomoc
mialem problem w 10 letnim golfie
skrzeczacy 2 bieg duzo golfow tak ma..
sprwdzalem poziom oleju byl ok
2jka skrzeczala ciagle...myslalem juz o wymianie skrzyni...
gdy wymienilem olej
bylem w szoku!!! trzeszczenie zniknelo!
Gość
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 08:40
Dzięki za liczne odpowiedzi. Dzisiaj wymieniam olej w skrzyni. Zobaczymy czy pomoże. Wrażeniami się podzielę
Ja tez bede czekal na komentarz bo zastanawiam sie nad wymiana oleju.
Gość
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 16:38
Normalnie aż mnie zamurowało. Wymiana bardzo moim zdaniem pomogła. Biegi chodzą luźniutko jak w żadnym innym samochodzie jakim jeździłem. Aż straciłem na paliwo 100 zł. Ale przejażdżka była przednia. Polecam wymianę
hej
ja wlasnie wrocilem z dzialki
i wymienilem musze przynac ze rzeczywiscie biegi jakby luzniej wchodzily
najlepsze jest to ze nie moglem odkrecic sruby wlewowej to wlalem odpowietrznikiem
co ciekawe mialem w skrzyni 2,25l hmm ktos chba przedemna przesadzil
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum