Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
jakiś czas temu zaczęła trzeszczeć kratka nawiewu ( boczna po stronie kierowcy ). Dosyć denerwuje mnie ten dźwięk i chciałbym się go pozbyć.Czy ktoś już "dobierał" się do tej kratki i może mi podpowiedzieć co i jak należy odkręcić/ odpiąć. Nie chce wyrządzić zbyt wielu szkód w samochodziku:)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 00:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 22:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
heh, coś własnie u mnie też zaczyna hałasować ale narazie nie przeszkadza mi to tak żeby się tym zająć jak sie za to weźmiesz daj znać, jeżeli będę pierwszy powiadomie puki co slucham głośniej radia
Najszybszą ale doraźną i nie zawsze skuteczną metodą likwidacji tego brzęczenia jest.... użycie WD40 (lub innego smaru w płynie - im mniej zapachowy tym lepiej ) Popsikaj dookoła tą kratkę - najlepiej delikatnie podważając cieniutkim śrubokrętem, tak aby smar dotarł między kratkę a "drewienko".
Najskuteczniejszą metodą jest ... wyjęcie całego "drewna" - bo kratki nawiewu są na zatrzaski i ich samych raczej nie da się wyciągnąć (chyba że na siłę jednocześnie łamiąc zatrzaski) i usztywnienie brzęczących elementów (sklejenie/docisk/nasmarowanie... itp)
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
Witam.
U mnie od jakiegoś czasu pojawił sie ten sam problem. Denerwuje mnie to, gdyż w miarę upłuwu czasu dzwięk trzeszczenia (dzwonienia) kratki się nasila. W związku z tym mam pytanie: Jak zdemontowac drewno, aby dostać się do kratki, a potem co trzeba wykonać aby kratka po ponownym założeniu nie trzeszczała?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum