Dokładnie o to mi chodzi, bo chce sobie kupić żarówki świecące białym światłem, bo moje po prostu nawet na metr nie świecą jazda po ciemku, to normalnie jazda z zamkniętymi oczami... dwa razy bym wjechał na ludzi, których zauważyłem w ostatniej chwili idących po poboczu. Co prawda była też w tym ich wina, bo nie mieli żadnego oznakowania...
Poczytałem trochę, zapomniałem że mam automatyczną regulację świateł w aucie ustawioną na 3 więc juz wszystko wiem, teraz tylko moje pytanie, jakaś imitację ksenonów byście polecili? Po prostu chciałbym aby moje światła świeciły w kolorze bialym, a nie żółtym... a wiem, że w ksenony pchać się nie ma co...
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 20:55
ywis napisał/a:
Poczytałem trochę, zapomniałem że mam automatyczną regulację świateł w aucie ustawioną na 3 więc juz wszystko wiem, teraz tylko moje pytanie, jakaś imitację ksenonów byście polecili? Po prostu chciałbym aby moje światła świeciły w kolorze bialym, a nie żółtym... a wiem, że w ksenony pchać się nie ma co...
H4 firmy Hella albo Osram lub Philips nic innego nie polece
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 21:14
Generalnie jest tak: im bańka bardziej przezroczysta tym lepsze światło, większość żarówek z linków które podałeś mają bańki bardzo niebieski i światło będzie słabe, kolor fajny ale tylko to.
W sobotę kupuje we Wrocławiu bo akurat tam będę "Osram H7 NightBreaker" i zobaczymy jak to świeci.
A tu link do aukcji jakby ktoś chciał zobaczyć te żaróweczki:
http://moto.allegro.pl/it...90_wroclaw.html
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 21:19
aiwer napisał/a:
Generalnie jest tak: im bańka bardziej przezroczysta tym lepsze światło, większość żarówek z linków które podałeś mają bańki bardzo niebieski i światło będzie słabe, kolor fajny ale tylko to.
W sobotę kupuje we Wrocławiu bo akurat tam będę "Osram H7 NightBreaker" i zobaczymy jak to świeci.
A tu link do aukcji jakby ktoś chciał zobaczyć te żaróweczki:
http://moto.allegro.pl/it...90_wroclaw.html
a ja zapodaje te 2 kpl kupilem bedzie bialo z przodu
Wszystko fajnie Panowie, ale jaki efekt dają te przez Was polecane żarówki, bo mi zależy na efekcie "ala ksenon"...
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 21:33
ywis napisał/a:
Wszystko fajnie Panowie, ale jaki efekt dają te przez Was polecane żarówki, bo mi zależy na efekcie "ala ksenon"...
ala xenon to sobie za przeproszeniem w mozesz wsadzic toc zeby bylo poprawnie to tzra miec xenony a tak mozesz wsadzic tylko cos co jest dedykowane i swieci na bialo
Chodzi o to żeby mu światła na niebiesko świeciły a raczej barwa taka była i tyle jak te Philips BlueVision np
Tak ja to rozumiem.
Ja bym tobie radził kupić Osram Nightbreaker albo Philips Night Guide, bo te wszystkie inne typu bluevision lub takie co maja barwę Xenon to w deszczu lub śniegu mal światła dają na ulice i kiepska widoczność
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum