Wysłany: Czw Sie 26, 2010 20:39 [R45 1.4 LPG 00r ] jak wymienić pompa paliwa?
Witam,czy w moim roverku pompa paliwowa jest w zbiorniku,bo nie mogę jej zlokalizować.no i czy trzeba opuszczać zbiornik?od jakiegoś czasu auto mi nie chce zapalić za pierwszym razem,dopiero jak drugi raz pompa naładuje to pali,czyli tak jakby nie daje cisnienia?czy można ja jakoś sprawdzić?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 20:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pompę możesz sprawdzić mierząc ciśnienie na listwie wtryskowej, ale jak zapala za drugim razem, to raczej ona działa, może filtr jest zasyfiony, a może zawór ciśnieniowy paliwa nie działa najlepiej...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum