Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich,
Jestem w akcie desperacji. Utknąłem w Amsterdamie a jutro wieczorem mam się przeprowadzać do innego miasta. Samochód mi nie odpala.
Zwykle miałem problem z odpalaniem, gdy w baku miałem mniej niż 1/4. Po dłuższym kręceniu i naciskaniu pedału gazu w końcu odpalał. Bez problemu odpalał gdy dolewałem ok 5l diesla. Teraz dolałem 10l (2 razy biegłem na stację) i wciąż nie chce odpalić. Silnik kręci, webasto działa...ale nie chce odpalić. Kumpel mówi, że nie słychać by pracowała pompa paliwa (nasłuchiwał w bagażniku) po przekręceniu zapłonu w stacyjce.
Zatankowany, powinien odpalić... Może się po prostu zapowietrzył?
PS Tymczasem ładuję jeszcze akumulator, bo się rozładował.
Heeelp!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 11:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przy akumulatorze na pewno pracuję mi webasto. Nic więcej nie słyszałem.
Otworzyłem filtr powietrza i odpalając samochód znajomy "psikał" sprayem do czyszczenia deski rozdzielczej. Silnik pracował, gdy miałem nogę na gazie do połowy. Zaś, gdy kumpel przestał "psikać" auto gasło.
Wyszedł pomysł żeby podpiąć akumulator "na krótko" bezpośrednio do pompy znajdującej się z tyłu pod siedzeniem. Niestety nie wiemy, do którego przewodu się podpiąć, jest ich kilka.
Sprawdziłem bezpieczniki, próbowaliśmy zapalić na pych, naładowałem akumulator...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum