Wysłany: Pon Gru 08, 2008 16:57 [R400] Obroty silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1997
Siemka ktoś może mi powie jakie powinny być prawidłowe obroty silnika, bo w moim aucie są chyba za duże. Na zimnym silniku są max 1300 a na rozgrzanym min 980. z GÓRY DZIĘKI
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Mar 02, 2011 23:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 16:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A czy to nie jest za dużo może się mylę, ale chyba powinny być max na zimnym1000 a na ciepłym max 850-950. Nie wiem jak to powinno być na lpg bo na benzynie 850obr
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 23:22
No dokładnie, z resztą w silniku k-serii widełki obrotów zaczynały się chyba od 900 jeśli się nie mylę?? No ale żeby dokładnie powiedzieć to trzebaby mieć cyfrowy, bo na wskazówce trudno powiedzieć czy jest 900 czy jednak 850..
Na gazie i benzynie obroty są takie same.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
norma obrotów dla silników 16 zaworowych serii K to 875 +/- 25, ale utrzymują się w granicach 890-900, oczywiście na rozgrzanym silniku
bardzo dokładnie to widać podczas podłaczenia do kompa
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum