Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Ciekawą rzeczą w moim freelanderze jest to, że po długim okresie postoju np. noc bardzo ciężko mi go zapalić. Objaw na początku kręcenia rozrusznikiem odrazu chęć zapalenia i koniec-efekt zalewanych świec, ale po odłączeniu wtyczki elektrycznej od listwy wtryskowej zaczyna znowu nabierać chęci do zapłonu i podłączając ją w trakcie kręcenia zapala natychmiast, ale jak już wspominałem zimny nie trzyma obrotów ciepły tak lecz przy szypkim zatrzymaniu samochodu obroty zaszybko spadaja z tendencjami do zgaśnięcia. Wie ktoś gdzie szukać przyczny.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 18:57, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 12, 2008 21:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
po odłączeniu wtyczki elektrycznej od listwy wtryskowej
którą wtyczkę od listwy wtryskiwaczy odpinasz czy nie jest to przypadkiem wtyczka krokowca
objawy wskazują, że może coś z nim być nie tak... spróbuj przy próbie odpalania dodać lekko gazu...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
którą wtyczkę od listwy wtryskiwaczy odpinasz czy nie jest to przypadkiem wtyczka krokowca
objawy wskazują, że może coś z nim być nie tak... spróbuj przy próbie odpalania dodać lekko gazu...
nie napewno odpinam wtyk od wtrysków zresztą czuć paliwo jakby się zalewał zimny nie trzyma obrotów ciepły ma 900 ale zaszybko spadają z tendencjami do gaśnięcia i rosna na 900
[ Dodano: Sob Gru 13, 2008 17:58 ]
sTERYD napisał/a:
arthurs napisał/a:
nie napewno odpinam wtyk od wtrysków zresztą czuć paliwo jakby się zalewał zimny nie trzyma obrotów ciepły ma 900 ale za szybko spadają z tendencjami do gaśnięcia i rosna na 900
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum