rover 200 96 rok ma OBDII ? Ja mam poloneza 96 rok wlasnie z silnikiem rovera, tam nie mam OBDII tylko jakas taka okrągłą białą kostke z 3 pinami. Pytam u Was na forum, bo na FSO nikt nie wie czym to diagnozować. Jak patrzylem na terstery takie w okolicach 200-300zł to są tam wpisane ze działą z Rover ale 1,6 K16 a nie ma 1,4 K16
na pewno nie działają na 1,6 K16, ani na 1,4 K16 jesli już to na 1,6 D16
Kuśmier napisał/a:
rover 200 96 rok ma OBDII ?
ma gniazdo zgodne z OBD2, ale protokół komunikacji nie jest zgodny
przypuszczam, że w polonezie jest podobnie, tylko to gniazdo trzeba jakoś rozdumać i dojść co tam jest co
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
znalazłem forum na którym jest kilka ciekawych pozycji miedzy innymi "Kody usterek. poradnik diagnosty samochodowego" może to Ci sie przyda;) http://peb.pl/literatura-...-regulacja.html
csantos, rover MEMS nie da się obadać kodami błyskowymi, zresztą w opisie tej książki nie jest wymieniony, niektóre rovery miały za to system hondy PGM-fi i ten da sie bez problemu w ten sposób zdiagnozować
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 09, 2008 21:24
sTERYD napisał/a:
no to powinno się KTSem dać bez problemu... tylko ewentualnie trzeba by podać + z akumulatora
a euroskanem da sie cos podejrzec bo mam takie cos u siebie w domciu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum