Wysłany: Sob Paź 04, 2008 12:23 [R 216 Si 97r ] czy można nie wchodząc pod auto odczytac...
Witam Wszystkich Roverowiczów! Mam pytanie: czy można nie wchodząc pod auto odczytac numer skrzyni biegów jest mi pilnie potrzebny bo muszę kupić identyczną.
Z gory dziękuję za info.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 12:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziękuję za pomoc..
Boję się tylko że moze być jednak inna bo facet od którego kupiłam furkę powiedział ze jest nie oryginalna tylko jakaś wzbogacona... dlatego muszę to sprawdzić
Dziękuję i pozdrawiam
numer jest raczej u góry wybity. A co do oznaczenia to: R65 to typ skrzyni, ale mogą byc skrzynie R65 o róznych przełożeniach, więc warto by było odczytać ten numer.
tak dokładnie zrobię.. w poniedziałek podjadę do mechanika niech odczyta dokladnie i taką samą kupię.
DZIĘKUJĘ i milusiego weekendu zyczę
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 16:52
Brt napisał/a:
numer jest raczej u góry wybity. A co do oznaczenia to: R65 to typ skrzyni, ale mogą byc skrzynie R65 o róznych przełożeniach, więc warto by było odczytać ten numer.
Numer nie jest wybity, a znajduje się na małej białej naklejce umieszczonej na górze skrzyni. W tym miejscu z reguły jest poprzeklejany do oleju brud.
Wystarczy, że kupisz skrzynię od 216 lub 416. Jeśli kupisz od 416, będziesz musiał przełożyć łapę od sprzęgła (ze swojej skrzyni).
Dzięki Ci Tomi za info
teraz wiem co i jak .. już w tym temacie nikt mnie nie "zagnie " jestem kobietką ale chcę znać moją furkę od A do Z i zaden mechanik w warsztacie juz ciemnoty mi nie będzie wciskał:)
pozdrawiam i życzę milusiego weekendu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum