Wysłany: Nie Sty 04, 2009 21:06 [Freelander] Wymiana świec
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich! Może od razu przejdę do rzeczy. Chciłabym wymienić świece w swoim Freelku no i kable WN ale do tego muszę odłączyć akumulator a to byłby poważny problem w tym autku!!! Czy mogę wymienić świece i kable WN bez odłączania klem od akumulatora? Czy to bezpieczne? No i ostatnie, czy mogą byc jakies inne powody nierównej pracy zimnego silnika, kłopotów z odpaleniem i gaśnięciem auta na zimnym silniku? Zaznaczę tylko że mam z tym kłopot od paru dni. Za wszelkie odpowiedzi szczególnie te pomocne z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Karolina
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 18:56, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 21:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Więc jak odłącze kable WN od świec to nie bedzie po wymianie i ponownym podłączeniu problemów z freelkiem? Pytam bo wiem że odłączenie akumulatora to wielkie problemy z elektryką a kable wn są częścią tego układu, no i czy paliwo którego używam do tego silnika - shell Vpower 98(lub 99) oktanów jest ok? Dziękuje raz jeszcze za pomoc, karola
kabli WN nie należy wymieniać przy odpalonym silniku to by mogło być dość.. hmm.. "szokujące" wrażenie ale tak normalnie, przy wyłączonym zapłonie można działać nawet z podłączonym aku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum