Wysłany: Sob Gru 27, 2008 19:39 [R45 1.6 00r dylemacik]
siema mam spory dylemat chodzi wymiane sprzetu w aucie tylko nie wiem od czego zaczac co zostawic co zmienic otoz nie chce zmieniac radia jak glosniki mam dobre i inne radio da sobie z nimi rade i odwrotnie radia nie wyciagne z powodu istniejacego kodu.... czy ktos pomoze? radio mam oryginalne blaupunkt cd
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 19:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Te radio to badziew,jak je wyciagnalem to od razu w smietniku wyladowalo.Glosniki to kolejna kpina w tym aucie,trzeba je wymienic.A w zaleznosci jak bardzo chcesz rozbudowac audio to jest mnustwo inf.na forum.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 13:36
keczu napisał/a:
Te radio to badziew,jak je wyciagnalem to od razu w smietniku wyladowalo.Glosniki to kolejna kpina w tym aucie,trzeba je wymienic.A w zaleznosci jak bardzo chcesz rozbudowac audio to jest mnustwo inf.na forum.
a jakie wejda w fabryczne miejsca bo umnie tez sa orginaly a ponoc mial byc lepsze
jakie wejda w fabryczne miejsca bo umnie tez sa orginaly a ponoc mial byc lepsze
Wejda 16-stki,musisz zastosowac dystans,mozesz kupic z MDF-u na allegro(tak sie powinno robic ...teoretycznie).Ja wrzucilem glosniki JBL i szczesliwie maskownice po wypchnieciu kratek zaadoptowalem jako dystans pod glosnik bo mialy odpowiedni ksztalt .Wszysyko jest ok,nic nie brzeczy itp.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 14:00
keczu napisał/a:
BoloSr napisał/a:
jakie wejda w fabryczne miejsca bo umnie tez sa orginaly a ponoc mial byc lepsze
Wejda 16-stki,musisz zastosowac dystans,mozesz kupic z MDF-u na allegro(tak sie powinno robic ...teoretycznie).Ja wrzucilem glosniki JBL i szczesliwie maskownice po wypchnieciu kratek zaadoptowalem jako dystans pod glosnik bo mialy odpowiedni ksztalt .Wszysyko jest ok,nic nie brzeczy itp.
no to wiadomo zreszta jak bede robil to sie wytlumi drzwi i zapoda tak jak trza
dystans i 16 to minimum a jak z tylem bo troche poczytalem i wychodiz ze trza wywalac maskownice bo tam nic innego nie wejdzie ?
BoloSr, To zalezy czy chcesz zachowac orginalny wyglad(orginalne maskownice) jest opis na forum,trzeba przerobic wycinajac stary glosnik, zostawic tylko pierscien co trzyma maskownice i wykorzystac go do docisniecia mowego glosnika.Jesli nie zalezy Ci na orgonale to wejda tez 16-stki tylko nowe otwory mocyjace trzeba nawiercic.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 14:14
keczu napisał/a:
BoloSr, To zalezy czy chcesz zachowac orginalny wyglad(orginalne maskownice) jest opis na forum,trzeba przerobic wycinajac stary glosnik, zostawic tylko pierscien co trzyma maskownice i wykorzystac go do docisniecia mowego glosnika.Jesli nie zalezy Ci na orgonale to wejda tez 16-stki tylko nowe otwory mocyjace trzeba nawiercic.
chcialbym wyglad orginalu tylko zeby glosniki bylo lepsze wiec musze poszukac co i jak i bede z tym walczyl
tez wlasnie sie do tego dokopalem ciekawe czy nikt naprawde nie robi dedykowanych glosnikow pod roverka ? trzab aposzukac po necie moze cos sie znajdzie albo trza bedzie dlubac
tez wlasnie sie do tego dokopalem ciekawe czy nikt naprawde nie robi dedykowanych glosnikow pod roverka ? trzab aposzukac po necie moze cos sie znajdzie albo trza bedzie dlubac
do zadnego auta nie robi sie dedykowanych glosnikow:P chyba ze te co fabryka robi
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
do zadnego auta nie robi sie dedykowanych glosnikow:P chyba ze te co fabryka robi
powiem tak ze wyciagnalem stare radio i jak zobaczylem gniazda tego radia to mi szczena opadla;/ musialem ucinac wszystko i dorobic standardowy port po kilku godzinach roboty wszystko dzialalo super i o wiele lepiej;] ale zachcialo mi sie szukac kabli do pilota przy kierownicy to zepsulem radio(pionieer deh2900mpb-prad jest w gniezdzie radio nie dziala bezpieczniki ok) nie wiem czy mozna je jakos podlaczyc? no i nie dziala mi zegar na srodku nie wiem co sie stalo tylko przy kierownicy jak przekrece kluczyk to sie uruchamia ak ktos moze pomoc to wielkie dzieki
pisalem ze wszyskie bezpieczniki sa dobre i w radiu i w skrzynce to radio sie spalilo
czy ktos moze mi wyslac schemat kabli w ROVERze 45? 2000r bo nie mam ani ksiazki ani nic a na internecie nie widzialem po polsku;/
pisalem ze wszyskie bezpieczniki sa dobre i w radiu i w skrzynce to radio sie spalilo
Sprawdz bezpieczniki pod maską - masz po prawej stronie przy scianie grodziowej. Mialem podobny problem. Bodajze bezpiecznik nr 7 ale glowy nie dam. Po prostu przejzyj je. Jest opisany ten bezpiecznik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum