Wysłany: Sob Gru 20, 2008 19:12 [R75] Luz w prawym kole co to może być
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
w poniedziałek jade na przegląd a przy wymianie opon na zimowe okazalo sie ze mam luz w prawym kole przednim ja sie nie znam na co mogę liczyć i jakie mogą być koszty
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 14:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 19:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 20:02
na twoim miejscu podniósłbym koło i poruszał nim góra/doł i na boki wtedy bedzie widzie gdzie jest ten luz ,moze samo podciagniecie nakretką i skasowanie go na łożysku stozkowym wystarczy (jak juz bedziesz sprawdzał to oblookaj gałki oraz gume połoski)
ja myślę, że też wahacz mój sposób na wahacz jest taki musisz wziąć breszke(czyli taki pręt metalowy dla tych którzy mogąnie wiedzieć )wsadzić w wahacz i poruszać jak będą luzy to wiadomo dobry sposób bo jednak ręką się tego nie wyczuje nie ma takiej siły a koszt wahacza ok 50 zł za używke dobrą niby:mrgreen:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum