Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam ponownie,
Dzisiaj przytrafiło się coś ciekawego -
mianowicie gdzieś spod deski rozdzielczej, jakby w okolicach pedału gazu, może bliżej tunelu środkowego - słychać było wyraźne (w środku samochodu) jakby "przelewanie"czegoś, szum czy coś podobnego.
Działo sie to po przekręceniu kluczyka zarówno tylko do pierwszej pozycji, do zapalenia kontrolek - jak i przy normalnym odpaleniu silnika...po odkręceniu kluczyka (zgaszeniu) - ustaje zupełnie...
Podczas jazdy wiadomo słychać było słabiej-ale jak się wlazło głowa pod kierownice-to słychać że szumiało/bulgotało/przelewało się dalej
Próbowałem patrzeć od strony silnika - ale przy otwartej masce, z zewnątrz WOGÓLE tego nie słychać. Choćby nie wiem jak nasłuchiwał - no nie słychać nic.
Macie może pojecie co to może być?
Zdaje sobie sprawe, ze to dosc malo profesjonalny opis - ale pierwszy raz sie z takim dzwiekiem spotkalem, nic tam nie widze co by moglo szumieć/bulgotać -
Moze ktos mial podobna sytuacje?
Dodam że to szumi tez przy wyłączonym nawiewie - zupełnie na OFF.
Dzieki za pomoc i pzdr
E
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 00:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 25, 2008 00:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 01:01
Rowan bez napinki proszę Dlaczego Ty tak reagujesz :Koloega Copernicus tylko Ci przytaknął że w tym może być problem i tyle... Przecie nikt Tobie plusa nie chce odbierać
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Rowan bez napinki proszę Dlaczego Ty tak reagujesz :Koloega Copernicus tylko Ci przytaknął że w tym może być problem i tyle... Przecie nikt Tobie plusa nie chce odbierać
dokladnie PANOWIE WYLUZUJCIE Sam czasami potwierdzam czyjeś diagnozy, jak i ktoś potwierdza moje więc pax, peace, mir
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 10:40
No OK, ale mógłby napisać np. tak: Ja też tak myslę, że to...
A potem jeszcze pisze omnibusie. Sorry, ale mnie to denerwuje, szczególnie jak mam zły humor. Dzisiaj już bym się o to nie zdenerwował, ale wczoraj...
A ja właśnie przeszukuję forum,bo od kilku dni mam to samo.Płynu jest OK,czyli mam układ zapowietrzony?Jak go samemu odpowietrzyć?I w ogóle czemu się tak sam od siebie zapowietrzył?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum