Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich
Mam mały problem z ETC, po wymianie całego zawieszenia przedniego w raz z termostatem pojawiła sie paląca kontrolka trakcji .Licznik i ABS działa wiec nie jest to czujnik z prawej strony,moze przy zakładaniu kolektora ssącego cos zostało nie tak podlączone. Odpięcie aku nic nie daje
Może ktoś się juz spotkał z podobnym problemem
_________________ Rover 75 2.0i
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 13:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 19:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
blazi [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 19:12
U mnie kontrolka świeci cały czas i jest to uszkodzony (być może źle wyregulowany) siłownik sterujący przepustnicą. Jeszcze się z tym nie uporałem.
Tak ja miałem podobnie, winny był czujnik ABS z lewego przedniego koła. Dodatkowo u mnie też wystąpiła ta kontrolka jak spadła wtyczka od takiego "silniczka" od kontroli trakcji na podszybiu po prawej stronie. Mam wyłamany zatrzask przy tej wtyczce i przymocowałem gumą ale działa
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Tylko ze przed wymianą zawiechy i termostatu wszystko było cacy
Z tropu zbija mnie działający ABS i licznik, mechanik poza wypięciem okablowania z kolektora nic innego nie tykał
u mnie też abs działał a czujnik miał przetartą izolacje kabla
MG TF 160 srebrny pocisk
ooo widzisz kolejne miejsce do spryskania u mnie sprejem do styków bo wyeliminowałem dwa poprzednie przypadki i jeszcze czasem mrygnie mi ta lampka. Maszyna od nowości garażowana była a u mnie pod wiatą jest i elektryka wariuje a wszystko pryskac profilaktycznie to mi sie nie chce.
MG TF 160 srebrny pocisk
na drugim rysunku jest silnik(nie czujnik) który steruje przepustnicą gdy TCS dziala
znajdziesz go na scianie grodziowej po prawej stronie silnika
A tu masz fotke gdzie to jest
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum