Wysłany: Nie Gru 28, 2008 23:12 [R416] Problem z nawiewem na szybę i nogi
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam mam problem z roverkiem 416 si a konkretnie nie dziła mi 1i2 bieg nawiewu i do tego nie mam nawiewu na szybe i nogi i mam problem z zaparowana szybą z góry dziekuje za rade
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Mar 03, 2011 23:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 23:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 23:17
Co do niedziałania biegów nawiewu, to poszukaj postów o rezystorach nawiewu. Reszta może mieć przyczynę w usterce linki sterującej, może po prostu spadła.
odnośnie nawiewu to padł ci rezystor nawiewu umiejscowiony przy dmuchawie. Trzeba go wymontować lecieć so sklepu elektronicznego i kupić takowy rezystor wlutować i po sprawie. Poszukaj w "szukajce" był tam fajny ilustrowany artykuł Odnośnie drugiego pytania to zablokowało się, spadło albo zerwało cięgno regulacji nawiewu. Trzeba schylić się pod schowkiem pasażera i ruszać pokrętłem i patrzec co się dzieje .Nie ma tragedi są tam tylko 3 albo 4 linki(pręty). Pozdrawiam
rezystor 10w /1ohm cos takiego u mnie w elektronicznym za zeta byl:D troche rzezba z lutoowaniem ale polak zawsze da rade, na glownej w technicznym masz info, ladnie rozpisane itd:D
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum