Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 111 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 15:31 [R200 '97 1.4 16V] Nie działa zapalniczka (gniazdo 12V)
Witam,
mam problem z niedziałającym gniazdem 12V (zapalniczka). Na początek chciałbym sprawdzić bezpiecznik, ale w instrukcji, ani na plastiku słaniającym bezpieczniki pod kierownicą nie ma nic o zapalniczce. Który to bezpiecznik?
Dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 15:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bezpiecznik od zapalniczki, jest pewnie z czymś połączony, przeważnie z radiem. Sprawdź co prócz zapalniczki nie działa, jeżeli wszystko będzie ok wtedy czepił bym się samego gniazda. W wielu przypadkach porostu kończą swój żywot, ale jeszcze pozostaje sprawdzenie czy do kości dochodzi napięcie.
Tak, wiem. (dokładnie na pozycję II jeśli chodzi o R200)
o tej pozycji właśnie napisałem
czyli jeśli to wiedziałeś to teraz sprawdź bezpieczniki:
najpierw numer 18 w skrzynce bezpieczników w kabinie, jeśli on działa to sprawdź numer 7 w skrzynce bezpieczników pod maską
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 11:02
jak nie wiesz ktory to bezpiecznik to chwila czasu i wszystkie sprawdz najpierw jednak wyciag radio i sparwdz czy kable od zapalnczki sie nie wypiely bo one ida ta samo wiazka co radio jak dobrze pamietam i moze je niechcacy wypiac
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Miałem ten sam problem z zapalniczką i siadła mi przed chwilką navi. Jestm na jakiejś wsi i jade na sylwka w góry do soli.
Ani navi, ani CB a nigdy tam nie jechałem.
Okazało się tak jak pisałeś : bezpiecznik nr 7 pod maską.
Pozdrawiam Cię serdecznie i przy najbliższek okazli duuuuuzzzzeee Piwko stawiam.
Ruszam dajes w trasę.
Szczęsliwego norego roku i szerokości na drodze!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum