Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam!
Przeszukałem chyba już całe forum i nic nie mogę znaleźć.
Czy ktoś z szanownego grona roverkowiczów miał problem z przyciskiem podgrzewanych lusterek w R600???
Walczę z tym ustrojstwem już drugi tydzień.
Mianowicie: Jest tam taka blaszka, która po wciśnięciu przycisku załącza mikroswitch od podgrzewania lusterek. Coś u mnie jest chyba nie tak, bo wspomniana blaszka "prostuje się" i po trzech - czterech naciśnięciach przycisku przestaje działać.
Już mi ręce opadają i chyba jak sobie z tym nie poradzę, to przerobie tak elektrykę, aby włączać podgrzewanie lusterek razem z tylna szyba.
ps. czy ktoś zamontował u siebie podgrzewanie foteli?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 27, 2011 23:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 21:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmm zazwyczaj pada sam mikroswitch ale, ze blaszka się wygina ..... dziwne, może wymień na próbę ten mikroswitch (kilka PLN) i wtedy się okaże, że i blaszka nie bedzie się wyginać. U Skiby był taki objaw, że pomiar miernikiem pokazywał przejście, ale lusterka nie grzały. Wymiana rozwiązała problem
a może ktoś ma jakieś linki gdzie cuś takiego dostać mogę?
Płock całkiem spore miasto, ale dostęp do części elektronicznych jest kiepski. Szukałem poprzez googlarke - szkoda czasu, minie rok zanim trafie. Oferty sklepów duże, ale podobnego choćby nie znalazłem.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 22:23
Hehe, daliście mi prezent na koniec roku, bo ja też mam z nim problem. Objawy były idento, przejście było a i tak nie grzało. Przelutowałem luty tego przycisku i teraz jest tak, że jak go wcisnę to ogrzewanie się wyłącza, a jak jest niby off to grzeje. Wystarczy też pstryknąć lekko palcem jak jest off i chwilę nie grzeje a potem znów się włącza
PS>A pytałem Skiby o to i mówił, że tego nie naprawił
[ Dodano: Wto Gru 30, 2008 22:26 ]
Aha, Barcik, jak nie znajdę tego ustrojstwa w Oświęcimiu, to mam nadzieję, że mi pomożesz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum