Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 21:53
chodzi ci pewnie o diode w liczniku od kierunku?? pamietaj wiec kolego dioda posiada polaryzacje i wazne jest aby plus do plusa mnius do minusa inaczej bedzie kiszka... dioda to nie zarowka i ma znaczenia jak ja wkrecisz!!!
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
michal1212, jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
I napisz po kolei CO CI NIE MIGA Bo ja nie rozumiem W R75 są diodowe kierunkowskazy coś mi się wydaje, że nie
Tak tylko ja nic nie grzebałem raz migała a raz nie teraz już nie miga wcale i nie wiem co robic?????? a elektryk tylko sprawdzał i mówił ze diody sa ok
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 21:58
to tepy z niego elektryk ... skoro sparwdzil i nie stweirdzil co jest nie tak.. lub poporstu zle wkrecil.. albo nie dokrecil.. albo i ktorys ze stykow sie wygial lub zasniezal i poprostu nie fryka:D zamiast plakac na frum pozagladaj troche popatrz posprawdzaj to nie trudne..
Chyba sie nie rozumiemy//// na pewno mam diody bo sam widzialem//// ale , wszystko działalo i od czasu do czasu raz migała a raz nie teraz juz wcale nie miga i jestem w kropce, poniewaz elektryk powiedział że jest to wina licznika bo coś nie łaczy w liczniku a naprawa takiego licznika jest bardzo kosztowna , chodzi mi oto czy mam dać do naprawy licznik czy na przyklad jest to jakas bzdura ////NA MARGINESIE JESTEM TU PO RAZ PIERWSZY I Z GÓRY DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI . LICZE NA DOBRĄ PORADE
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 22:10
kolego ale napisalem ci co zrobic.. skoro mowil ze nie laczy to.. ktorys styk jest przerwany.. lub zasniezaly..
co mozesz zrobic:
wyjac go i popatrzec z weizchu na to...
zamienic diody...
wyczyscic styki...
a na koniec kliknac pomogl na forum hehe pozdrawiam ..
a jesli ci sie niechce lub nie wiesz jak sie za to zabrac zostaje naprawa.. ale ja bym wolal sam to zrobic szzcegolmnie za napewno chodzi o glupote jakas...
kolego ale napisalem ci co zrobic.. skoro mowil ze nie laczy to.. ktorys styk jest przerwany.. lub zasniezaly..
co mozesz zrobic:
wyjac go i popatrzec z weizchu na to...
zamienic diody...
wyczyscic styki...
a na koniec kliknac pomogl na forum hehe pozdrawiam ..
a jesli ci sie niechce lub nie wiesz jak sie za to zabrac zostaje naprawa.. ale ja bym wolal sam to zrobic szzcegolmnie za napewno chodzi o glupote jakas...
ok ale ja moge tylko wyczyścic styki a diody nie mam pojęcia jak je wyjąć ????
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 22:20
nie jestem pewnie na 100% czy tam sa takie same czy inne jak w moim modelu ( moge sie mylic ) ale jesli sa w takim plastikowym kubeczku.. to przekrecasz i wyjmujesz i to wszystko... tu prosze kogos o potwierdzenie kto w tym modelu przy tym grzebal/...
diody są w parze po dwie sztuki kwadratowe ,,//// a jak sobie gadamy to może napiszecie mi jak naprawić swiatlo cofania ,, bo w jakims poście przeczytałem że nalezy skrecic kola mocno w prawo i złączyc jakiś kable ale ja byłem zobaczyć skrecilem koła i zadnuch kabli nie widać hmmmmm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum