Wysłany: Sro Gru 31, 2008 14:55 [R400] Nie działa dmuchawa i ogrzewanie tylnej szyby
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1996
Witam!!!!!
Mam problem w swoim roverze, nie działa mi dmuchawa na zadnym "biegu" jak wcisnę żeby toczyło się powietrze wewnątrz samochodu to tak dziwnie pierdzi pod schowkiem, co mogło nawalić silniczek dmuchawy czy rezystor ? jak to sprawdzić. Dodatkowo w samochodzie z niewaidomych przyczyn nie działa ogrzewanie tylnej szyby też nie wiem jak tą usterkę naprawić możecie mi jakoś pomóc z góry dziękuje.
Samochod jest z 1996 roku i jest to rover 400.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 06, 2011 22:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 14:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
makupl, przeczyść nagrzewnicę u mnie było to samo, takie same objawy... aż w końcu kompletnie mi padło, rozmontowałem, przeczyściłem i śmiga dalej, bo nowa to sporo kasy Cię wyniesie
Nagrzewnice masz za schowkiem i poduchą pasażera, zdemontuj schowek i się tam dostaniesz, przeczyść i już, bo aby wymontować całą nagrzewnicę, to raczej by trzeba było kokpit zdemontować, tak sądzę.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Posty: 292 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Gru 31, 2008 16:12
makupl napisał/a:
nie działa mi dmuchawa na zadnym "biegu"
ywis napisał/a:
przeczyść nagrzewnicę
A co ma nagrzewnica do dmuchawy? @makupl sprawdź bezpieczniki, a potem silnik dmuchawy podłączając ją bezpośrednio do akumulatora. Rezystory to raczej nie są bo jeżeli byłyby spalone to na najwyższym biegu by kręciło. Najprawdopodobniej bezpiecznik, a ten jest chyba pod maską, ale teraz ręki sobie za to uciąć nie dam bo nie jestem w domu i nie mam jak sprawdzić.
No tak, mowa o dmuchawie, a ona właśnie znajduje się pod schowkiem i uwierz, że przeczyszczenie tego elementu pomoże, sam miałem taki problem jak kolega i jak ręką odjął.
Przypominam, że wogóle mi żadne powietrze nie dmucha, ani zimne ani ciepłe macie jakieś fotki nagrzewnicy zamontowanej w samochodzie??? szukałem i nic nie znałazłem dokładnego opisu zdemontowania jej możecie mi napisać co i jak. I o gdzie są te jakieś linki od pokręteł nagrzewicy tam coś cie chyba przełącza ?:mrgreen:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum