Moj Roverek cos glosno "chodzi" i wybralem sie z nim do "tlumikarza", ktory stwierdzil, ze z tlumikiem wszystko jest ok ale szperajac dalej zobaczyl ze brakuje jakiejs rury/rurki, ktora mialaby wplynac na wyciszenie auta i powinna ona znajdowac sie pod pokrywa w czerwonej ramce na zdjeciu...
Brakuje tez tam kilku klipsow trzymajacych ta pokrywa co podobno tez moze wplywac na glosnosc pracy auta...
Moje pytania brzmia:
1. Jak nazywa sie ta rurka? Czy jako konkretnie lub jej nazwa zwiazana jest z miejscem gdzie powinna byc? (nie znam sie dlatego pytam:) )
2. Czy musi byc oryginalna czy moze mozna dostac jakis zamiennik?
3. Czy ktos ma pomysl na te klipsy?
Z gory dziekuje za informacje!
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 02, 2009 16:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kawałek rury karbowanej wygiętej w "U" jeden koniec wchodzi od spodu w filtr powietrza, drugi kończy się pod lewą lampą w takim "chwytaczu" powietrza.. Czy bez tego chodzi głośniej .... niestety nie wiem
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 22:52
tak jak napisal kolega wyzej.. na poczatku jak kupilem roverka mialem to samo.. fakt mialem uwalona poduszke silnika i brzeczalo mi na 1 i 2 jak ruszalem zrobilem to i dalej bylo glosno az kilka osob mi uswiadomilo ze te auta tak maja dosc glosne silniki i slabo yciszone wnetrze... ja na to mowie tak sportowy zarys hehe a spsob mam na to chyba najlepszy na swiecie i ktory wiele osob na tym forum popiera ...
radio na full i jest ok
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Są głośne i głośniejsze
Spin4cza należy do tych głośniejszych, niestety. Mój chodzi dużo ciszej a stan, przebieg itd. są bardzo podobne.
Też nie mam pomysła, co to takiego Podejrzewam jeszcze elastyczny łącznik na wydechu (a raczej jego brak) ale póki co nie było okazji tego oblookać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum