witam mam ciagle problem ze swiatelkami stopu dzisiaj jechalem i zauwazylem ze wogole sien nie wylaczaja, nawet jak hamowalem non stop sie swiecily, dojechalem pod dom i wylaczyly sie ale znow wziolem na luz zaciagnolem reczny i nie swieca ale jak nacisne hamulec to swieca co jest nie halo?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 15:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wziolem na luz zaciagnolem reczny i nie swieca ale jak nacisne hamulec to swieca co jest nie halo?
Na mój gust, wszystko jest halo! Ręczny nie powoduje zaświecenia świateł stopu. tylko kontrolki na desce rozdzielczej. Światła stopu powinny się zapalać tylko w chwili naciśnięcia pedału hamulca.
to dobrze bo juz mi sie pomylilo wszystko ale czemu mi non stop swiecily stopu nawet jak nie hamowalem nic nei robilem, a i jeszcze jedno czy to normalne w roverkach np jak dzis odpalam ladnie i obroy stoja na wiecej troszke niz 1100 jak sie rozgrzeje to dopiero spadaja na 700-800, a jak przygazuje troche to leca ladnie i stoja 1s na 1400-1500 pozniej na 1000 i juz na 800 czy tak powinno byc?
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 15:35
b0cian0 napisał/a:
czemu mi non stop swiecily stopu nawet jak nie hamowalem nic nei robilem, a i jeszcze jedno czy to normalne w roverkach np jak dzis odpalam ladnie i obroy stoja na wiecej troszke niz 1100 jak sie rozgrzeje to dopiero spadaja na 700-800, a jak przygazuje troche to leca ladnie i stoja 1s na 1400-1500 pozniej na 1000 i juz na 800 czy tak powinno byc?
Co do stopek - do końca pewien nie jestem, ale może coś z tym włącznikiem od stopek(pod pedałem hamulca) może się zawiesił, albo jakieś krótkie zwarcie.
Co do obrotów - to normalne przy takiej temperaturze powietrza, że zanim się nagrzeje, stoją w okolicach 1100.
Natomiast zawieszanie się w okolicach 1400 - 1500 jest już trochę podejrzane, może silniczek krokowy, a może przepustnica się przycina.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum