Wysłany: Sob Sty 10, 2009 21:01 [R600] Brak światła mijania
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Parę dni temu zauważyłem brak światła mijania z prawej strony
Pomyślałem jak nic żarówka. Po wymianie tej żarówki, światło nie jest tak intensywne jak z lewej strony- bździ. Dla sprostowania wymieniłem obie żarówki na takie same. I nadal to samo.
Czy ktoś ma pomysł co mogło się stac? lub popsuc?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 28, 2011 00:06, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 21:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podłączyłem bezpośredio kawałek przewodu z akumulatora pod ten styk i pali jaz z fabryki.
podłączając tak lampe podałeś prawidłowe napięcie, którego przewód oryginalny może nie podawać przez zaśniedziałe styki (to tylko moja sugestia)
jak postój świecił normalnie to było długie światło ?
Sprawdziłem!
Podłączając masę bezpośrednio od akumulatora pod żarówę.
Spróbowałem wszystko co proste i się poddałem. Pewnie nie uniknie mnie podróż do Pana elektryka! coś mi się tak wydaje. Ale to dopiero w poniedziałek! więc jest lekki ból.
[ Dodano: Sob Sty 10, 2009 22:10 ]
A wiecie może czy są jakieś bezpieczniki, przekaźniki - odpowiedzialne za te światło? i co najważniejsze gzie się znajdują ?
Proszę o pomoc.
[ Dodano: Nie Sty 11, 2009 12:04 ]
Problem rozwiązany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum