Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam.
Mam pewien problem może ktoś z was będzie mogł pomoc.
Mianowicie potrzebuje wzdłużny wahacz z piastą(lewy tylny)
I moje pytanie jest nastepujące czy jest jakiś zamiennik z innego auta?
Słyszałem ze z jakiejś Hondy bedzie pasować.
Ale mechanik powiedział mi ze z tyłu mam zawieszenie wielo wahaczowe.
Nigdzie nie moge znaleźć tej części a na szrotach maja tylko do Hondy i powiedzieli ze powinien pasować lecz żebym sie upewnił.
Czekam na odp
Dziekuje i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 17:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przepraszam bardzo za mój brak znajomości.
Nie wiem co to piasta, nie wiem co to wahacz.
Chcę poprostu wiedzieć czy sa jakieś czesci zamienne.
Ja sie na tym nie znam mówie co kazał wymienić mechanik.
Ludzie pomóżcie prosze.
Piasta to jest to coś, co obraca się na łożysku, a do czego przykręca się koło.
Wahacz, to element konstrukcyjny zamocowany w taki sposób by mógł wykonywać ruch wahliwy.
w załączniku masz schemat elementów tylnego zawieszenia w ramce z nrem 1 jest wahacz wzdłużny do którego jest półoś oznaczona nrem 5 na którą zakłada się piastę.
Piast jest kilka różnych w zależności od tego jakie masz hamulce.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Na 99% powinna pasować od tego modelu Hondy (Civic 5D MA/MB 6 generacji)
który jak widzisz jest po prostu hondowym roverem
zdjęcie wklejam jakbyś szukał na szrocie.
Ale bardzo prawdopodobne że będzie pasować też od innych.
Z tego co sie orientuje te same części zawieszenia były uzywane w Hondach Civic i CRX 4,5 i 6 generacji, ale w różnych kombinacjach, bo konkretnych modeli masa.
Od 7 generacji Civic straciła sportowy charakter i zaawansowane wielowahaczowe zawieszenie.
Zamiast jeździć po szrotach idz na allegro, tam wszystko mają.
Pierwsza z brzegu aukcja:
Przy zakupie zwróć uwagę czy to do wersji z czy bez ABS oraz czy do hamulców tarczowych czy bębnowych! Bo to może być różnica, najlepiej zapytać sprzedającego.
(o widze ze kolega wcześniej o tym napisał)
Skoro nawet nie wiesz co to wahacz i piasta to rozumiem że nie będziesz też tego sam wymieniał. Skoro tak zdaj się na mechanika niech on Ci kupi to co trzeba, wymieni i po sprawie.
My tutaj nie jesteśmy wróżkami i żadnej magicznej kuli nie posiadamy żeby wiedzieć czy masz ABS, tarcze, bębny.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum