Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam. Mam taki problem, przy wrzucianiu drugiego biegu lewarek uderza o konsole. Czy jest jakaś regulacja żeby przesunąć lewarek w strone przodu?( słyszałem że w niektórych samochodach bolec który wchodzi do skrzyni biegów należy wkręcić lub wykręcić i w ten sposób zredukować dystans, czy w roverze też tak jest? ) Szukałem w rave i narazie nic ciekawego nie znalazłem...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 28, 2011 00:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 16:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 19:43
Dzięki, ale czytałem ten artykuł i odpowiedzi na moje pytanie w nim nie znalazłem. Chyba że masz na myśli rozwiercenie otworu pod lewarkiem zmiany biegów i przyspawanie przesuniętych nakrętek..
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 14:45
Właśnie u mnie ten krzyżak był spawany, pewnie jest troche odkształcony w stosunku do fabrycznego stanu. Z tego wynika że pozostaje mi albo wymiana albo taka przeróbka....
Ta przerówka to tylko wymiana orginalnego swożnia na śrubę. Spawany może był krzyżak przy skrzyni najlepiej sprawdź jak to wygląda, oceń szkody, napraw, lub zakup używane i zamontuj z powyższą poprawką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum